Az első körön mostanra mindenki túljutott a US Openen. Mindenki kellőképp bemelegedett és ráhangolódott a Grand Slamre. A nők mezőnyéből a mai programból a Danielle Collins-Kaja Juvan összecsapást szemeltem ki.

Az amerikai lány világ életében kemény pályás játékos volt az igazi áttörést mégis a salak hozta meg számára. Történt ugyanis,hogy kezdésként idén Budapesten három salakos győzelmet aratott. Majd Palermoban szett veszteség nélkül nyerte meg a tornát. Mentálisan olyan elképesztő pluszt adott számára,hogy most már ő is elhiszi hogy keresni valója van az elitben. Ezt követően továbbra sem állt le és a san jose-i kemény pályás tornát is megnyerte és a futószalag nem állt meg,mert megverte még Montrealban a Cincinnati döntős Teichmannt és Halepet is. Érthető módon mivel ő is ember és nem egy gép a 16 között a döntő szettben kikapott a fáradtság okán.

Itt a US Openen az első körben is sikerült megnyugtatni a rajongókat és megrémíteni az ellenfeleket,hogy bizony vele számolni kell. Kemény gyors tenyereseivel szórta a nyerőket. A spanyol második szerváit könnyen megtámadta. Kijelenthetjük,hogy igazi erőfitogtatást láthattunk Collinstól hiszen kétszer annyi nyerőt ütött,mint hibát.

A szlovén lány ügyes,de egyrészt nagyon fiatal még másrészt salak játékos. Az idei évben ennek ellenére sikereket kemény pályán érte el,de ezek márciusi eredmények. Na,nem mintha salakon nem próbálkozott volna csak hát ennyire gyenge formában van. Hiszen legerősebb borításán egyetlen egy meccset nyert a teljes szezonban. A kemény pályás szezonra való felkészülése is rövid és eredménytelen volt mivel egy meccset játszott Kasatkina ellen aki sima két szettben elintézte úgy hogy nem épp fénykorát éli az orosz finoman fogalmazva.

Watsont legyőzte,de mivel rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött a brit így saját magát sikerült gyorsan megvernie. Persze voltak nyerői Juvannak,de mindig kettőn áll a vásár. A T vonal környékére ütött labdákkal nem lehet meccset nyerni már pedig a brit ezt gyakran eljátszotta.

Kétlem,hogy Collins is hagyja majd irányítani a szlovént,mint ahogy Watson tette. A forma alapján és a képességek is mind egy sima amerikai sikert jósolnak.

Collins, Danielle - Juvan, Kaja: Szett hendikeppel - Hendikep tipp