Grúzia és Koszovó párharca nem ígérkezik csemegének. Ebben a Spanyolország-Svédország-féle csoportban nem sok esélye van a két válogatottnak, pedig egy második helyet azért megcélozhattak volna. Egy jó pótselejtezőt...

Viszont egyik sem valami acélos gárda, és nekem főleg Koszovó csalódás eddig. Az a Koszovó, amely anno Angliában játszotta élete meccsét, rúgták a gólokat, elég szürreális meccs volt, de ráéreztem, a sportingbull meg azután korlátozta nagyjából nullára a tétem...

Grúzia ebben a csoportban a két legjobbtól, a svédektől és a spanyoloktól szűken kikapott, a görögökkel pedig remizett. Nem játszik annyira virtuóz focit, inkább erőből oldja meg a dolgokat.

Koszovónak azért van játékos oldala, más kérdés, hogy ebben a selejtező sorozatban még ezt nem láttuk. Én anno a svédek elleni meccsen fogadtam a Koszovó gólra, és nagyon bennem maradt a meccs, mert nagy bukó volt, Koszovó a kaput sem találta el. Nincs benne túlzás, 75 percig totális egykapuzás ment, Koszovó tényleg olyan enerváltan játszott, mintha direkt szaladna a késbe.

Persze lehet, hogy nem volt ott semmi bunda, de mocsok puha volt. A spanyolok elleni 3-1 nincs előttem, szerintem nem is láttam, de ha bele is néztem anno, semmi sem maradt meg.

Koszovó amúgy alapvetően nem rossz alany, hisz a bukik sem veszik túl komolyan, közben jobb napjain ez a csapat képes jó focira, szórakoztató játékra.

Érdekesség, hogy Koszovó szórja az overeket (utolsó 10 meccséből 8 volt olyan, ahol minimum 3 gól született), tudnak gólt lőni, hátul szét tudnak esni. Ezt a két dolgot pedig képesek egyszerre, egy meccsen produkálni, ami ugye az ideális eset overezésnél. Muruqi, Hadergonaj, jó játékosok, Rashica is a PL-ben játszik, még ha a Norwich Cityvel sok sikerélménye nincs is, benne is van gól.

A két sereghajtó, látjuk a tabellán, hogy nincs mit védeni. Egy és nulla pont a két csapat neve mellett, tényleg nincs mit veszíteni. Bízom benne, hogy őszintén beleállnak, és akkor látunk valami futball félét. Meg halkan jegyzem meg, azért Koszovó képes érdekes meccsekre, mint az az említett angolok elleni idegenben, amikor 5-3 volt, meg a svédek elleni hazai 3-0, ahol 90 perc alatt nem találtak kaput, de nem is nagyon akartam. Ezek a bundaszagú meccsek valahogy náluk rendre overesre sikerednek. Szerintem már a grúzok sem reménykednek itt a Vb-ben, hátha kitalálnak valami jól fizető ht/ft fordítást, ahhoz meg három gól minium szükséges. Iyen odds mellett nálam közepes téten ez egy játszható opció!

Grúzia - Kosovo: Gólok száma - Felett/alatt tipp