Az eredmények.com-on gyorsan átfutottam a két csapat H2H meccseit, Olaszország még sosem verte 3+ góllal Bulgáriát. Legalábbis ott 1968-ig vannak listázva az eredmények, előtte lehetett nagyobb pofon.Én mondjuk nem igazán szeretem ezeket a régi statokat, hisz azért jó pár éve Bulgáriának komolyabb csapata volt, Stoichkovék még komoly szinten gurították a labdát, aztán a bolgár foci folyamatosan eltűnt a ködben, csak klub szinten a Ludogorets mutat ezt-azt, de a brazil légiósoknak köszönhetően.

A két ország focija között jelenleg ég és föld a különbség. Olaszország a vb-selejtezős csoportja élén áll, három meccs, három győzelem, 2-0, 2-0, 2-0, minden ellenfelét 2-0-ra verte. Úgy lenne igazságos, ha Bulgária is 2-0-ás verést kapna, ahogy már kapott egyet a taljánoktól hazai pályán.

Bulgária célja a túlélés lehet. Talán egy-két komolyabb kontra összejöhet, nem kizárt, hogy gólt is lőnek, de nem valószínű. Főleg védekezésre rendezkednek be, természetesen öt védővel. Három belső védő, széleken két szárnyvédő, akik természetesen a védekezéssel lesznek elfoglalva.

Eleve tendencia ezeken a válogatott meccseken, hogy nem igazán jellemző a komolyabb tömés.

Elég csak egy napot visszaugrani, Portugália a legutolsó percben fordította meg az írek elleni meccset és nyert 2-1-re. Franciaország nem bírt a bosnyákokkal, játszott otthon 1-1-et. Az olaszok keveset pihentek, végigtolták az Eb-t, máris mentek vissza a klubcsapataikhoz. Mentális fáradtság is benne lehet, szerintem az még cudarabb, mint a fizikális fáradtság. Olaszország ezen a meccsen valami világrekkordot is dönthet, képtelenség megverni ezt a csapatot. Nem hiszem, hogy Bulgária akárcsak egy remire jó lehet, de azt sem hiszem, hogy az olaszok nyílvános kivégzést rendeznek. Én azt mondom, 1-0 vagy 2-0, aztán mindenki boldog. Bulgária megússza a nagy pofont, az olaszok meg a 3 megszerzett pont mellett folytatják remek szériájukat.

Olaszország - Bulgária: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp