A US Open robog tovább és már a legjobb 16 közé kerüléséért küzdenek a lányok. Az általam kiszemelt találkozó az Anett Kontaveit-Iga Swiatek összecsapás. A két hölgy egymás elleni mérlegét tekintve 2-1 az észt javára. Mondhatni papírforma eredmények hiszen a kemény pályás meccseket Kontaveit míg a salakon játszott derbit Iga nyerte. Ezért is érdekes,hogy ennyire lebecsülik az irodák Anettet.

Az észt lány pedig az elmúlt héten rászolgált a bizalomra. Jellemző rá ez a hullámzás pozitív és negatív értelemben. Kicsit olyan,mint egy szörfös ha érzi és ráül a hullámra nem lehet megállítani. Most ismét pozitív lendületben van Kontaveit. A kemény pályás felkészülés tragikus kezdés és folytatás után, a végjáték parádésra sikerült. A clevelandi tornát szenzációs játékkal megnyerte és ezt az erőt,pontosságot láthatjuk tőle itt a US Open is. Az első körben könnyed győzelmet láthattuk tőle.A második fordulóban a cincinatti torna döntőst úgy verte meg,hogy majdnem háromszor annyi nyerője volt,mint ki nem kényszerített hibája. Ezt látva bizony jobb ha felköti a nadrágot Swiatek.

A Garros bajnok bizony gyenge formában muzsikál. Kemény pályás felkészülése két tornából tevődött össze. Egyszer az olimpián próbálkozott ahol mindössze egy kört ment,Cincinnatiben pedig első kanyarban repült is. Ami közös ezekben a vereségekben az,hogy mindkét ellenfele a nagy ütők közé tartozik. E csoportba tartozik mostani ellenfele Kontaveit is. Jelenlegi játékával nem tudja megtalálni miként vehetné fel a a versenyt az ilyen típusú játékosokkal szemben. A lengyel rengeteget ront pedig neki ez a legnagyobb fegyvere,hogy a ki nem kényszerített hibákat minimális szinten tartja. Az első körben is eredményt tekintve sima meccs volt,mégis rengeteget rontás állt a neve mellett. Ez az intő jel bizony a második körben hatványozottan manifesztálódott,mert 37! labdát durrogtatott el Iga. Kész csoda,hogy nyerni tudott.

A forma alapján nem vitás,hogy az észt juthat a 16 közé.

Kontaveit, Anett - Swiatek, Iga: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp