A US Openen a legjobb 32 között csap össze Elise Mertens és Ons Jabuer.

A két lány hasonlóan jó mutatóval áll az idei kemény pályás meccseket nézve azonban lényeges különbség,hogy a belgánál gyakorlatilag az év első hónapját jelenti,míg a tunéziai esetén az egész szezont.

Elise ahogy említettem kiváló szezon kezdés után komoly mélyrepülésbe kezdett. Azóta pedig csak fut a jó formája után. A kemény pályás szezon második szakaszában 3/4 mutatóval állt a Grand Slam torna előtt. A mutató egy dolog,de az hogy az idén a pályát nem találó Alexandrovától is kikapott az már művészet. A következő három vereségben pedig ami igazán fájó lehet az az,hogy nagyon sima volt mindegyik. Jelenleg olyan formában van,hogyha valakinek nem érzi a játékát nem képes váltani a meccs alatt.

A US Open első fordulójában rengeteg nyerőt ütött,de picivel több ki nem kényszerített hiba is van a neve mellett,ami nem lenne tragédia,de 40 feletti számokról beszélünk.Az,hogy itt lehet Peterson szerencsétlenkedésének köszönhető mivel 5 meccs labdája is volt a svédnek a második szettben. Az adogatását 8-szor bukta el Mertens ezen az őrült találkozón. Ilyen szervával Jabuerrel szemben esélytelen. A második fordulós meccse viszont semmilyen szempontból nem mérvadó,mert egy 200-on kívüli ellenfélről beszélünk.

A női mezőny jelenleg egyik legstabilabb játékosának tartom Jabuert. Két három kört szinte minden tornán hoz Ons. A hasonló erőt képviselő nagy ütők ellen nem megy neki a játék leginkább. A tőle egy kicsit fizikálisan gyengébbtől viszont ritkán kap ki. A tunéziai az első körben is bizonyította,hogy nem csak egy nagy ütő már,mert a lábmunkája is rengeteg fejlődött. Cornet rövidítéseire is villámgyorsan ott termett. Többször okosan húzta meg a labdát vagy épp finoman rövidített ami kellemes meglepő volt,hogy nem erőből akarta megoldani.

Az elmúlt két hónap alapján és a US Open lejátszott meccseket látva a tunéziai esélyeseshez méltón nyerni fog.

Mertens, Elise - Jabeur, Ons: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp