A Steve Clarke vezette Skócia az előző körben a csoport favorit Dánia otthonában lépett fel, ahol az első negyedóra végén egy percen belül bekapott Wass és Maehle gólokkal el is dőltek a lényegi kérdések. Most nem is jöhet jobbkor a Moldova elleni javítási lehetőség a csurig telt Hampden Parkban. A moldávok kellemes alanyok lehetnek, hiszen a Románia és Oroszország közötti elterülő harmad részben ukrán, orosz, román lakta ország válogatottja nem véletlen 175. a világranglistán. A jelenleg az olasz Roberto Bordin irányította keletiek iszonyatos idegenbeli mutatókkal rendelkeznek, persze odahaza sem brillíroznak. 2019 kezdetétől számolva 13 fellépésük volt a szeretett otthonuktól távól, mindett bebukták és írd és mond egy rúgott gólra voltak képesek!

Ezek után a Hampden Park katlanjában sem számíthatnak sok jóra. Skócia a másik kicsit Feröer-szigeteket is könnyedén rázta le magáról még a tavasszal, a szigetlakóknak egy 4-0 -t osztottak ki, a félidőben megszerzett egy gólos előnyre pakoltak rá Mc Ginnék a második játékrészben.

Moldova ellen is erre számíthatunk, a kérdés csak, hogy mikor sikerül feltörni a keletiek reteszét, ha ez megtörtént onnantól csak a különbség lesz kérdéses.

Moldova egy osztrákok elleni fárasztó, drón reptetés miatt elnyújtott összecsapásból érkezik, ahol sima 0-2 -es vereséget szenvedtek. A skóciai hangulat még nyomhatjak pluszban a szerény képességű moldávokat, a hazaiakat pedig felpörgetheti a szurkoló seregük szűntelen bíztatása. Az ilyen jellegű atmoszféra legtöbbször összenyomja a kis csapatokat, most is ezt várom. Biztos hazai sikert várok, mindkét félidőben skót dominanciával.

Skócia - Moldova: A Skócia nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp