A Stephen Kenny vezette Írország VB szerepléses álmai már a csúfos hazai luxemburgiak elleni vereséggel szertefoszlottak. Előtte Szerbiában 3-2 -re kaptak ki, de a két nappal ezelőtti faroi portugálok elleni meccsükön is szépen helytálltak egészen a 89. percig, ám akkor jött Cristiano Ronaldooooo! Nagy problémájuk a zöldeknek a góllövés, mindez egy beívelés után portugália ellen sikerült Egan számára, ám rendre csak egy-egy megvillanásokra képesek a derék írek.

Három vereség a tarsolyban, s most jön a mindig kellemetlen, idegenben betonbunkerfutballal előrukkoló Azerbajdzsán.

A csoport két pont nélkül szerénykedő alakulata feszül egymásnak. Ez a helyzet kiélezett csatát ígér. Az Albániát a 2016 -os EB -re kijuttató olasz De Biasi sem ilyen kezdésről álmodott, főleg nem a legutóbbi luxemburgi 1-2 -es bukta. A Portugálok ellen azonban megmutatták a nyitó körben, hogy TOP válogatott ellen szervezettséggel képesek jobb eredményre is, végül csupán egy szerencsétlen öngóllal kaptak ki, amit a kapus ütött a saját védője testére és onnan csorgott be a kapujukba a labda.

Egyértelmű favorit így is a "Green Boys", ám így volt ez a miniállam Luxemburg ellen is, ott megégtek, ugyanilyen szorzó leosztás mellett. A mai ír együttes nem túl kreatív, ők is inkább a romboláshoz értenek és inkább a pontrugásokban, beívelésekben bízhatnak majd. Az azeriek idegenben a védekezésre alapoznak, nem számíthatunk most sem tőlük nagy megindulásokra. Az első pontjaikat megszerezni akaró felek összecspásán feszültség és kevés gól várható.

Írország - Azerbajdzsán: Gólok száma - Felett/alatt tipp