Mind a finn, mind pedig a kazah válogatott még nyeretlen a mostani selejtezőcsoportban. A vendégeknél ugyan ez nem meglepő, lévén a D csoport leggyengébb együtteséről van szó, de mindössze egy vereség szerepel a csapat neve mellett, így pedig már más az összkép.

A finnek és a kazahok is két döntetlennel állnak jelenleg, ebben a szoros csoportban. Négy együttes is úgy áll jelenleg, hogy két pontot belül van, a formájuk egyelőre nem a legjobb. Ukrajnával és Boszniával egészül még ki a két együttes, így pedig azért elmondható, hogy két erősebb együttes kettejükön kívül. Ukrajna ellen oda-vissza ikszeltek a kazahok, ez pedig nagy szó, emellett nem szabad elmenni csak úgy. Az ukránok a kapitányváltás után még nem szerepelnek olyan jól, ha nem kapják össze magukat, akkor itt még könnyen lehetnek bajok. Mivel szoros a csoport, így mindkét együttesnek van esélye a második helyezésre, ami pótselejtezőt ér, mivel az ukránok könnyen megszerezhető négy pontot elbuktak.

A finneknek ezt a bótlást kell kihasználniuk most, mert nekik van hátra a legtöbb mérkőzésük még, illetve a kazahok ellen játszanak még kétszer. Voltak az EB-n, de az i-re a pontot egy vb szerepléssel tehetnék fel.

A finnek a legutóbbi hat mérkőzésükön mindössze egy gólt szereztek, itt az ideje annak, hogy legalább triplázzák ezt a mennyiséget. Egy olyan csapattól, ahol Pukki és Pohjanpalo a csatár, szerinten elvárható az, hogy verjék a náluk jóval hátrébb álló együttest. Nem sokat játszottak mostanában együtt, majd ma talán ahogy olvastam.

Kicsit félelemre adhatna okot az, hogy a kazahok oda-vissza pontot csentek az ukránoktól, de Finnországnak ez létfontosságú mérkőzés. Ha nem nyernek, akkor lemondhatnak a pótselejtezős helyről. Éppem ezért az a tippem, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy mihamarabb eldöntsék a találkozót, megpróbálnak majd minél nagyobb előnyre szert tenni.

Finnország - Kazahsztán: Finnország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp