Szlovénia és Málta meccse trükkös is lehet olyan értelemben, hogy megtréfálhatja a sportfogadó-társadalmat. Szlovénia papíron esélyes, erősebb csapat, jobb csapat, jobb játékosokkal. Oblak világklasszis, Ilcic klasszis, de azért ha tovább megyünk, hát olyan sok neves szlovén játékos neve nem ugrik be.

Persze ez még mindig kettővel több, mint máltai, de azért a máltai foci klub és válogatott szinten is tud kellemes eredményeket felmutatni, máltai csapatot azért nem szabad lebecsülni sem válogatott szinten, sem mondjuk egy EL-selejtezőben.

Szintén tény, hogy a máltai csapatnak nincs veszíteni valója, míg a szlovénnek igen. Blazic-éktól hazai pályán mindenki sima győzelmet vár el, és ezek a kötelezők azért sokszor sülnek el rosszul. Málta kontrákra rendezkedik be, és azért vannak jó máltai focisták, akik képesek gólt lőni, rendelkeznek nemzetközi rutinnal. Én nem azt mondom, hogy Málta elkapja Szlovéniát, de azt mondom, hogy a gólja ilyen szorzó mellett simán vállalható.

Málta négy selejtezőt játszott a csoportban, és ebből a négy meccséből háromszor rúgott minimum egy gólt.

Málta-Oroszország 1-3

Szlovákia-Málta 2-2

Horvátország-Málta 3-0

Málta-Ciprus 3-0

Ez a 3-0 ráadásul a legutóbbi meccsük, nem minden nap ér el a máltai válogatott 3-0-ás sikert. Ez (is)lökést adhat nekik, de tényleg négy meccsükből háromszor betaláltak. Kettőt vágtak Szlovákiában!!! Na most Horvátországban nem lőttek gólt, hát bumm, megesett más csapatokkal is. Én azt mondom, lesz minimum egy olyan szituáció, amikor már Oblak sem tud segíteni.

A tipphez még kell majd egy aprócska hazai gól is. Ez meg csak jön, nagy blama lenne, ha azon csúszna el a tipp. De mivel a sima málta-gólra itt a guruban nem tudok tippelni, így vállalom a BtTS-t, talán a szlovén góllal nem lesz gond.

Szlovénia - Málta: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp