A Grand Slam torna végjátéka rohamosan közeledik hiszen már a hölgyeknél a legjobb nyolcba kerülés a tét. Elise Mertens és Aryna Sabalenka is ezért küzdenek. Sokadik alkalommal találkoznak hiszen ez lesz a nyolcadik összecsapásuk. A fehérorosz vezeti a párharcukat és érdekesség,hogy az utóbbi három meccsükön már szettet sem nyert a belga.

Mertens idei éve nem épp patinás,mert az év elején kiadta magából a maximumot majd utána leeresztett. Már eleve az,hogy nem búcsúzott az első körben a szerencse vagy épp Peterson ügyetlenségének köszönhető hiszen többször befejezhette volna a mérkőzést a svéd. A második körös győzelmét elég irrelevánsnak tartom egy 200-on kívül ellenfél szemben. Ami meglepő lehet a tunéziai búcsúztatása. Azonban ha jobban megvizsgáljuk látjuk,hogy Mertens viszonylag jól játszott Jabuer viszont borzasztóan sokat rontott és ilyen mutatóval nem is lehet meccset nyerni. Szerintem Ons magához képest nem volt elég agresszív, bizony helyzetekben amikor indokolt lett volna ezzel teret és időt hagyva a belgának a kontrára. Sabalenka viszont kétlem,hogy megteszi neki ezt a szívességet.

A fehérorosztól már régóta várhatják a rajongók a Grand Slam bajnoki címet. Egyszer biztos sikerül neki. Az is benne van,hogy akár ez idén összejön. Az ő szempontjából inkább előnynek gondolom,hogy nem menetelt sokáig az elmúlt tornákon. Idővel vagy olykor lankad a fókusz nála és ebből jönnek a hibák. Egyenlőre azonban ennek nyomát sem látjuk,mert nem csak a szokásos durrogtatunk vagy jó vagy nem (persze nyílván ez is benne van) hanem a ki nem kényszerített hibáit is meglepően alacsony értéken tartja. Ez nagyon fontos lesz az olykor kiválóan védekező Mertens ellen.

Jabuer elbátortalanodott idővel a sok visszajött labdától és ez a vesztét okozta. Sabalenka ütéseinek élével nem lesz gond már csak az a kérdés a pályát eltalálja e, már pedig a formáját nézve kétlem,hogy másfelé célozna. Ha végig koncentrált lesz a fehérorosz nem hinném,hogy esélye lesz szettet nyerni Mertensnek.

Mertens, Elise - Sabalenka, Aryna: Szett hendikeppel - Hendikep tipp