A legjobb 16 között csap össze a US Openen Francis Tiafoe –Auger Aliassime. A két srácról ami elsőre eszembe jut,hogy mennyivel több van potenciál van bennük,mint amit eddig kihoztak magukból. Mindketten fiatalok és rendkívül tehetségesek. A korukból fakadó szertelenség jellemző rájuk amire e találkozó kapcsán is apellálunk.

A kanadai az elmúlt heteket nézve sokkal jobb formának örvend,mint azt megelőzőleg. Sőt Cincinnatiben kifejezetten jól játszott. Azonban a rá jellemző hektikusságot nem tudja levetkőzni. Az első fordulóban Donskoynak is sikerült szettet lopnia tőle. A fontos pillanatokban sokszor nem elég koncentrált. Az orosz elleni találkozón is többször megmutatkozott. Csak a példa kedvéért, egyrészt az első szettben két break labdája volt egy gameben belül nem tudta megcsinálni. Majd Donskoy az első break labdáját viszont megnyerte amivel a második szettet be is húzta. Olykor pedig elképesztően fókuszált hiszen mind a három tie break az övé lett. Ezért mondom,hogy nagyon a végletek embere egy meccsen belül is. Igaz volt,ez a 32 között rendezett összecsapáson is hiszen már nyert helyzetben volt Bautista Aguttal szemben ennek ellenére a 2-0 szett előnyt leadta és pillanatok alatt forró lett a talaj a lába alatt.Itt akár össze is omolhatott volna,de nem tette és felállt a padlóról.

Az amerikai pedig nagyon hangulat ember. A kedve hatalmas befolyásoló tényező a mérkőzésein. Hihetetlen bravúrokat tud ütni,de olykor mintha máshol járna. Nem véletlen,hogy a második fordulóban Pellának 14 break labdából 8-at sikerült hárítani úgy hogy az argentin összesen csak nyolc játékot nyert. A harmadik körben viszont mikor tudta,hogy a fókuszt nem veszítheti el,mert Rublev nem egy Pella kaliberű játékos sokkal produkcióval rukkolt elő. Őrült egy meccs volt hiszen 70 nyerőt ütött Tiafoe 4 szett alatt amire nehéz szavakat találni.

Kétlem,hogy ennyire jól játszana az amerikai mai is,de mivel hazai közönség előtt játszik és tudva levő,hogy ez extra motivációt ad neki. Ráadásul Felix is kortársa ugyanúgy,mint az orosz ami pozitívan hat az eltökéltségére. A mérkőzés esélye nem véletlenül a kanadai,de kétlem hogy a közönség vagy Tiafoe ne zökkentené ki a találkozó alatt.

Tiafoe, Frances - Auger-Aliassime, Felix: Szettek száma - Felett/alatt tipp