Az "F" csoport rendkívül kiegyenlítettnek tűnt (Feröert és Moldovát leszámítva), ám a favorit dánok alaposan elléptek, a második pótselejtezős helyért pedig őrült harc folyik Izrael, Skócia és Ausztria között. Az osztrákok lépéshátrányba kerültek a szombati haifai Izrael elleni összecsapáson, aholFranco Foda fiai kiütéses 5-2 -es vereséget szenvedtek. Igazán álmosan kezdték a meccset a sógorok, akik bő fél óra után már három gólos hátrányt szedtek össze.

Nehéz helyzetben vannag a labancok, de nem kilátástalanban. Ahhoz, hogy újra fény lássanak az alagút végén, ahhoz a másik közvetlen rivális, skótok ellen lehet javítani, az esélyeket pedig alapból javítja, hogy mindez hazai környezetben az Ernst happelben tehetik meg.

Skócia ebben a szeptemberi etapban, papír vereséget szenvedett az erőkímélő dánokkal szemben, majd odahaza mindössze egy korai Dykes góllal múlták felül a moldávokat.

A szintén EB -t megjárt Steve Clarke által dirigált skótok sem mutatnak túl meggyőző formát, a támadójáték is ínséges időket él, főleg az otthontól távoli eddigi produkció ad okot aggodalomra. A "szoknyások", utolsó nyolc válogattot idegenbeli fellépésükön mindösszesen egy sovány barátságos luxemburgi 1-0 -ás sikert könyvelhettek el. A másik közvetlen rivális Izrael ellen A nemzetek ligájában 1-0 -ra kaptak ki tavaly ősszel, márciusban viszont sikerült 1-1 -es eredményt elérni, ami az osztrákok hétvégi fellépe tükrében felértékelődött.

Nincs azonban mese, ez lehet úgy fogalmazni az utolsó szalmaszál az osztrákoknak, hogy versenyben maradjanak és ne a matekozásra kelljen támaszkodniuk. Ezt a fellépést kötelező behúzniuk az izraeli blama után, nem mellékesen nekünk magyaroknak is jó lenne Ausztria feltámadása. Szoros meccsen egy gólos hazai győzelmet várok. Tippem: 2-1

Ausztria - Skócia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp