Nagy változások vannak az ír labdarúgó válogatottnál, fiatalítás, de azok az eredmények amik ebben az évben sikerültek mégis csak arcpirítóak. VB-selejtezőn odahaza kikapni Luxemburgtól és három meccs után pont nélkül szerepelni ...

Újabb esélyt kaptak a Stephen Kenny vezette írek, hiszen a szintén egység nélkül álló azerieket fogadták a hétvégén, ám ezt a próbatételt is bebukták, végig hátrányban futballozva végül az egyenlítést összekaparták Duffy 87. percben szerzett, mi más, mint fejes találatával.

Ezek ellen a kiscsapatok ellen is küszködik az ír nemzeti tizenegy, a portugálok ellen ugyan kitették a szívüket, de ott meg Ronaldo küldte őket a hosszabbításban a mennyből a pokolba.

Ez a két küzdős tétmeccs sokat kivehetett belőlük és most a csoportelső pozícióért versengő szerbek ellen félő visszaüt ez a két energiaégető teljesítmény.

Szerbia Debrecenben egy biztos VB résztvevő, a házigazda Katar ellen tartott erődemonstrációt (4-0), majd hétvégén könnyedén darálták be a luxemburgiakat (4-1), az immáron válogatottsági gólrekorder Alexandar Mitrovic vezetésével.

Ez az ír csapat még nagyon az út elején jár, messze vannak a korábbi dícsőséget hozó együttestől, nekik még Európa legalsó polcáról érkező ellenfelekkel szemben sem biztos a siker, sőt. Ez a selejtező sorozat nekik a tanulásról szól, Szerbia viszont azért érkezik Dublinba az Aviva Stadionba, hogy tartsák a lépést Cristiano Ronaldoékkal, akik pont nélkülözik majd a legjobbjukat az azeri fellépésükön. 2017 -ben sikerült egy sokkal összeszedetteb ír együttest verniük a szerbeknek, az ősszel egy hektikus 3-2 -es találkozón nyertek, most újra elkaphatják a kiszipolyozott, fáradt vendéglátót déli szomszédunk, akik elemében vannak a góllövésnek, ellenben az írekkel.

Írország - Szerbia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp