Március 24 -én a selejtező sorozatot egy Szlovénia elleni blamával, 0-1 -el indította Zlatko Dalic VB ezüstérmes társasága. Ezek után megrázták magukat, a tavaszi fordulókban a két kicsi ellen gyűjtötték be a kötelező három pontokat, most szeptemberben pedig a közvetlen riválisokkal szemben mérkőztek. Moszkvában nem volt rossz eredmény a 0-0 -ás pontosztozkodás a szbornajával, de ez csak akkor fért bele, ha Pozsonyból kötelezően haza hozzák az összes megszerezhető egységet. Nos a kockás mezesek egy igen melós kilencvenperc során, számos veszélyes szlovák próbálkozást kibekkelve lehozta Brozovic szép lövésével a sikert.

Most pedig Szlovénia ellen van meg a lehetőség a revánsra. Míg a horvátok kezdenek éledezni, addig a szlovénok kissé beálmosodtak. Szlovákia ellen csak egy szerény hazai egy pontra futotta, míg Máltával szemben is csupán egy vékonyka 1-0 fért ki a csövön.

Egy igazi ki-ki ütközetre van kilátás a Poljus Stadionban. Korábban tapasztalhattuk mi magyarok is a horvátok milyen atmoszférát tudnak generálni. Ebben nem egyszerű teljesíteni, nem véletlen, hogy anno csankkal (1-4), ebben az évezredben pedig mind Matthaussal (0-3), mind Rossival megégtünk Dalmát földön.

Egy exjugoszláv ütközet keretein belül a nagy Horvátország fogadja kis északi szomszéd Szlovéniát, aki nagyon csúnyán borsot tört idén tavasszal a horvátok orra alá. Mikor ha nemk most van itt a törlesztés lehetősége, ha pedig azt nézzük, hogy egy esetleges diadallal hat pontra meg is léphetnek a hazaiak, nem is kell több szót fecsérelni, milyen nyomás vár a szlovénekre. A horvátok összerázódtak, egységesebbnek tűnnek, elvárható most tőlük, hogy behúzzák ezt a selejtezőt.

Horvátország - Szlovénia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp