Az F csoportban a helyzet nem mindennapi, mert nem azt szoktuk meg, hogy egy válogatott öt kör után szó szerint hibátlan, hisz nem elég, hogy Dánia 5 meccséből ötöt megnyert, és még gólt sem kapott. Ez tényleg kuriózum ebben a sorozatban.

Braithweite-ék lassacskán átmehetnek védekező üzemmódba, hisz az előny fel van építve, 15 pontjuk van, míg Izraelnek 10, Skócia és Ausztria pedig a 3. és a 4. helyen egymással játszik, ott mindenképp lesz pontvesztés, egy jó remi pedig talán Izraelnek is jól jönne.

Izrael egyébként alapvetően nem rossz csapat, nem véletlenül áll a 2. helyen. Az utolsó 3 meccsüket magabiztosan nyerték, minimum 4 gólt vágtak minden találkozón, ami Feröer és Moldova ellen talán még nem nagy szó, de az hogy Ausztriát is 5-2-re győzték le, az már nem gyenge. Ezek az izraeli játékosok csupa-csupa erős bajnokságban edződnek, , jó csapatokban, szóval nem annyira lefutott találkozó ez.

Dániának még hátra vannak a hazai meccsei Moldova és Feröer ellen, szóval ott még hat pontot viszonylag simán be lehet gyűjteni, így nem kell hozzá komolyabb matektudás, hogy Kjaer-ék már a döntetlenekkel is jól járnak a komolyabb riválisok ellen. Talán ami a tipp ellen szól, hogy Dánia a Feröer elleni meccsen tudott játékosokat pihentetni (talán ezért sem gála, és lett szűkebb 0-1 a dánok javára), de Izrael pedig kegyetlen önbizalomra tehetett szert az előző két meccsén a múlt héten, hisz Feröer-t 4-0-ra, Ausztriát pedig 5-2-re verte.

Mivel a skótok és osztrákok meccse bárhogy alakul, ha itt a Dánia-Izrael meccs iksz, akkor a dánok minimum 5 ponttal minden ellenfelüket megelőzik úgy, hogy a hátra lévő négy találkozóból kettőt otthon játszanak Moldova és Feröer ellen.

Azén tippem, hogy iksz körüli végeredmény várható, de ha nyer is Dánia, azért azt nem hiszem, hogy a remek formában focizó Izraelt kiütnék.

Dánia - Izrael: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp