A US Open végjátékhoz érünk lassan hiszen már csak a 8 legjobb maradt versenyben. A mai férfi teniszben ritkán látott igazi Tini Titánok csata lesz. Hiszen a még mindig csak 21 éves Felix Auger Aliasimme és a 18 éves Carlos Alcaraz méri össze tudását. További hasonlóság,hogy mind a kettőjüknek spanyol edzője van.

A kanadai éve elég gyengére sikerült szerintem és valószínű ő is kicsit többet várt magától. Először Cincinnatiben látszódott,hogy ez már közelít ahhoz a Felixhez akit megismertünk. A sorsolás elég kegyes volt hozzá hiszen top játékos egyedül Bautista volt,de tudjuk hogy ő nincs formában az idei évben. Augera jellemző a hektikusság ami főleg mentális gyengeségeiből fakad,mert nem tudja a lehetőségeket kihasználni. A legjobb 16 között Tiafoe ellen a kilencedik! break labdát tudta csak megcsinálni,pedig az amerikai egyáltalán nem tartozik azok közé a nagy adogatókhoz,mint sok honfitársa. Bautista Aguttal vívott csata során szintén megmutatkozott a fenn említett képesség hiánya hiszen 2-0 szett előnyről majdnem elbukta a találkozót. A fizikai adottságai pedig jók,mert dinamikusan mozog és technikás játékos.

Az ellenfeléről idén már többször írtam,hogy hamarosan az elit ajtaján fog kopogtatni és már most beváltotta a reményeket hiszen itt van a legjobb nyolc között. Sokan azt gondolták volna,hogy csak salakon lesz jó egyelőre,de az ő stílusa már most olyan agresszív ahova Nadal csak hosszú évek alatt jutott el. Persze az is igaz,hogy sokat gyorsult a tenisz azóta. Rafához is hasonlítják amiben van némi igazság,mert a testfelépítése korához képest komplexebb valamint a tenyeresei is Nadalra emlékeztetnek. Azonban az ő támadó felfogása kifizetődni látszik. Ebből persze rengeteg hiba van és óriási hullámzásokra képes szetteken belül még egy olyan top3-as játékos ellen is mint Tsitsipas.

Egyik játékos sem kiegyensúlyozott jelenleg főleg nem egy három nyert szettig tartó találkozón. Az egyikük a stílusa a másik pedig a mentális problémák miatt nem képes huzamos ideig kevés hibával játszani vagy épp az adandó alkalmat kihasználni.

Auger-Aliassime, Felix - Alcaraz, Carlos: Szettek száma - Felett/alatt tipp