Adva van egy fix tipikus spanyol salakos ATP játékos és egy túl árazott fiatal bolgár "tehetség", aki nemhogy ATP szinteken, de Challengeren is egy kézen megszámlálható győzelmet aratott eddig.

Robreto Carballes Baena odahaza léphet pályára. Idén a Grand Slameket nézve, az Australian Openen ment egy kört, Balázs Attilát múlta felül, pechére Medvedev következett. A French Openen Mikael Ymer ellen egy izgalmas öt szettesben búcsúzott a nyitó körben, Wimbledonban Vasek Pospisil annak rendje és módján nem kegyelmezett neki füvön, a US Openen pedig egy kört sikerült meglepetésre abszolválnia Tommy Paul ellen, ott végül Shapovalov jelentette a végállomást a jelenleg is zajló versenyen.

A bolgárok játékosa Andreev ezeknek közelébe sem került. ITF szintű megmérettetések az év első felében és Challengeres vergődés a nyár folyamán.

Ez a száraz, otthoni salak pedig egyértelműen segíti is pluszban a hazai közönség előtt fellépő Carballest, aki "munkás", rakkolós teniszével könnyedén kibillentheti majd komfort zónájából a teljesen más ritmushoz szokott balkánról érkező riválisát.

Az első körben Carballes ugyan nem könnyedén de megoldotta az olasz Ocleppo ellen a feladatát és végül könnyed, breakelt szettben nyert. Andreev a formán kívüli, az elmúlt másfél évben a ranglistákon hatalmasat visszaeső Ortega-Olmedot verte egy rossz kezdés után (1-4 volt a spanyolnak), a 7:6 -os első felvonás után így el is ment a kedve Orteganak.

Carballes-Baena azonban más kávéházat jelent, bejáratott ATP szintje ellen a meglévő jelenlegi tudása kevés lesz a bolgártól.

Carballes Baena, Roberto - Andreev, Adrian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp