Ki mondta volna, hogy a női döntőt a 2021 -es US Openen két 19 éves leányzó játsza majd? Nos ez a helyzet és ez mutatja, hogy a női mezőnyben aztán minden előfordulhat. Már nincs Serena Williams vagy Sharapova dominancia, olyan játékos, aki sorra nyeri a trófeákat. A nagy esélyesek, Barty, Halep, Pliskova, Swiatek mind elhullottak nem bírták a terhet, erre a két amazon harcos fiatal megmutatta nekik az ő idegrencerüket még nem viseli meg a nagy tét.

A kanadai színekben versenyző Leylah Fernandez szárnybontogatását már 2019 -től láthattuk, amihez eredmény is párosult, ám ezek inkább gyengébb mezőnyű, például mexikói rendezésű WTA tornák voltak. A nagy dobbantás most jött el, mert arra nem volt nála se példa, hogy sorba megverjen TOP10 -es játékosokat, de a Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka négyes csomag, elég jól hangzik.

Emma Raducanu úgy ment át az ellenfelei, mint kés a vajon. A román és kínai szülőkkel rendelkező Raducanu is Kanadában látta meg a napvilágot, ám két évesen Angliába költöztek, így a brit színeket képviseli.

Raducanu idén a wimbledoni menetelésével robbant be igazán, a hirtelen jött siker sem bolondította meg, a Fernandezre jellemző agresszív játékkal ő is rendelkezik, de még rátesz egy-két lapáttal, szinte eksztázisban üt akár a hosszabb labdamenetekben is végig bírva a meneteket.

Raducanu 150. hellyel még a kvaliból indult, tehát selejtezőjkkel együtt már kilenc meccset nyert, s ami nagy szó, szettveszteség nélkül jutott fináléba. Az utolsó négy meccsén, a már minőséget jelentő Sorribes Tormo, Rogers, Bencic és Sakkari négyest is iszonyat simán intézte el, rendre sima breakelt szettekben. Ebben a viszonylatban nézve Fernandez gépezete akadozott, hiszen a már említett utolsó négy kemény ütközetén rendre döntő szettes, izgalmas végjátékokból került tovább.

A két fiatal közül szerintem akét hét folyamán semmilyen megingást, hullámvölgyet és izgulást nem mutató Raducanu sikerét várom, aki a döntőben sem fog megijedni a lehetőségtől. Sokat hallunk még erről a két lányról!

Raducanu, Emma - Fernandez, Leylah Annie: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp