H a Paks, akkor gólok. Ez nem lehet kérdéses. Mindenesetre vannak rossz előjelek, de azért egy kicsit visszavett téttel megpróbálható ennek ellenére a sok gól. Nézzük azért meg ezeket a rossz előjeleket:

A Paks legutóbbi Újpest elleni játéka harmatgyenge volt. Szerintem a Lilák lefocizták őket, nagy mákkal sikerült a három pontot megszerezni. Bognár György csapata tehát nincs épp jó formában, kérdéses, hogy a két hét szünet mire volt elég. A pihenőidőben elmentek Bonyhádra stadiont avatni, ahol 13-1-re nyertek a megye I-ben szereplő ellenfelük ellen. Ebből sok mindenre nem lehet következtetni.

Hahn Jani, Szendrei és Bertus eligazoltak, tehát csatár poszton jelentősen gyengült a csapat. Medgyes Sinan érkezett Budafokról, akivel Bognár már dolgozott együtt Budaörsön, és baloldali védő, akinek a megszerzését nem értem igazán, mivel Szabó János az egyik legjobbjuk játszik azon a poszton.

Ki maradt csatárnak: Böde, aki hol csatár, hol hátvéd, Ádám Martin, Sajbán Máté és a fiatal Pethő Bence, akinek ez így nagy lehetőség. Aztán ott van még Nagy Ricsi, aki a legkirályabb cserejátékos, akit ismerek, de nem kezdőcsatár. Vérszegényebbnek tűnik az egész, mert hiányzik egy Hahn-Szendrei típusú gyors és fineszes játékos még. Mindenesetre érdekes lesz.

Az MTK nem játszott felkészülési mérkőzést a szünetben. Inkább edzettek, erőnlétet tartottak, legalábbis elmondásuk szerint. Az utolsó két mérkőzésükön szerintem nem játszottak jól, hiába nyertek például az Újpest ellen 2-1-re, illetve kaptak ki szerencsétlenül a Fehérvár ellen (1-2). Valami nem működik olyan intenzítással, mint a tavalyi évadban. Ami megnyugtató, hogy eddig minden bajnoki meccsükön képesek voltak gólt szerezni.

Ahogy jeleztem, vannak bizonytalanító tényezők: Hahn Jani és Szendrei távozása, a két csapat rossznak mondható formája, a két hetes szünet miatti bizonytalanság egy kicsit gyengítik a sok gólos tippet. Mégis, szerintem a négy gól még vállalhatónak tűnik most is, ennyi dinamikát látok a két csapatban jelen helyzetben is.

Paksi SE - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp