Kialakult a férfi US Open legjobb négyese, és már lassan hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy ilyen 2000-es születésű gyerekek is egyre gyakrabban ideérnek, mit most Auger-Aliassime, az már más kérdés, hogy a csúcsra nem nagyon érnek fel.

Juniorként szép emlékei lehetnek New Yorkról Auger-Aliassimenek, 2016-ban Kecmanovicot verve nyerte a junior US Opent, de ez már más kávéház. A 21 éves kanadai még nem tudott beteljesedni ATP szinten, a fontos pillanatokban nem tudja azt hozni, amire egyébként képes lenne, így lehet az, hogy a legmagasabb szinten 8/8 elveszített döntője van, de még csak szettet sem tudott nyerni egyik fináléban sem, egyszerűen agyon nyomja a teher, és hát egy GS elődöntőben lesz elég nyomás a vállán. Tipik újkori teniszt játszik, felszállóból mind a két oldalról keményen üt, viszont éles szitukban elég magas a hibaszázaléka. Csak Bautista ellen kényszerült döntő szettre, azonkívül végig uralta a találkozókat, negyeddöntőben Alcaraz feladta ellene, de így is elég hosszú meccseket játszott, ez alatt a bő 10 nap alatt, 15 óra játékidő van a lábában.

Medvedev, mint kés a vajon úgy ment át az ellenfelein, és bő 5 órával kevesebbet töltött a pályán, mint a kanadai, csak a holland meglepetés ember, Van De Zandschulp tudott tőle szettet lopni. Elég unortodox teniszt játszik, mind a tenyerese, mind a fonákja első nézésre furcsa, viszont nagyon stabil, ritka a ki nem kényszerített hiba az orosznál, és baromi jól irányítja a labdameneteket. Patika a szervája, a returnje is a legjobbak között van, és magassága ellenére rendkívül dinamikus, szinte lehetetlen lelőni a pályáról.

Egy közös mérkőzésük van, még 2018-ból, akkor egy fordulatos meccsen az orosz győzött, azóta viszont Medvedev már a 2. a világranglistán. Nálam sima Medvedev győzelem, még három 6:4-es játszmával és jön a hendi, de szerintem valamelyikben még nagyobb dara lesz.

Auger-Aliassime, Felix - Medvedev, Daniil: Játék hendikeppel - Hendikep tipp