Keleti rangadóként próbálják eladni az élelmesebb portálok a DVSC SCAHEFFLER–Kisvárda Master Good SE első osztályú női kézilabda mérkőzést, de akkora a szakadék a két csapat között, mind anyagilag, mind a játékosállomány minőségét tekintve, hogy ez inkább egy egyoldalú küzdelem lesz a legendás Hódos Imre Sportcsarnokban a Loki javára. A hendikep határon sem hezitáltam sokat, mert nyitóforduló ide, nyitóforduló oda jelenleg legalább 8-10 gól különbség lehet a két együttes között, ebből hatot még egy nagyon jól védekező Kisvárda mellett is meg tudnak tartani a hazaiak.

Az előző szezonban a debreceniek a Magyar Kupában ezüstérmet nyertek, a bajnokságban pedig az ötödik helyen végeztek. Ezt próbálják meg felülmúlni a mostani pontvadászatban, legalábbis az igazolásaik erre engednek következtetni. A kispadon Köstner Vilmost az a Szilágyi Zoltán váltja, aki váci munkássága során letette névjegyét a sportágban. Az új szakvezető mellé olyan játékosokat tudtak igazolni, akik meghatározó szerepet tudnak betölteni majd a csapatukban. A teljesség igénye nélkül Szabó Nina (épp Kisvárdáról érkezett), Planéta Szimonetta vagy Korsós Dorina neve igencsak jól cseng kézilabdás berkekben. Legnevesebb távozójuk, Jelena Deszpotovics pótlását is sikerült megoldaniuk Karina Jezsikava leigazolásával. Szóval ez a csapat összességében kész van.

A vendégcsapatról igazából ez nem mondható el. Az előző szezont a kilencedik helyen záró szabolcsiak igazolásai inkább csak a keret feltöltésére voltak jók. Nem beszélve Szabó Nina távozásáról, akinek a pótlása azért embert próbáló feladat lesz Bakó Botond szakvezető számára. Nem akarom én megbántani az új érkezőket, ezért nem is nevesíteném Őket, de közel sem képviselnek olyan minőséget, mint például a debreceni új játékosok.

Felkészülési mérkőzésen nem is olyan túl régen találkoztak a felek semleges pályán, Nyíradonyban. Az augusztus 13-án játszott meccset akkor 31–21-re nyerte a DVSC SCHAEFFLER. Most lehet pár góllal kevesebb lesz a különbség a két csapat között, de meglátásom szerint a mérkőzés végére, a telt házas Hódosban a hazai piros-fehérek simán hozzák a tippemet.

DVSC Schaeffler (n) - Kisvárda (n): Hendikep - Hendikep tipp