A szombat a magyar csapatoké lehet a női kézi Bajnokok Ligája 2021/2022-es idényében. A Fradi valószínűleg magabiztos győzelmet arat a Borussia Dortmund ellen, és a győriek (meg mi is az ország másik felén) abban bízunk, hogy Oftedalék is verik a Viperst.

A 'Viperák' az előző idényben magasra tették a lécet, pedig elég zaklatott idényt futottak a sok idegenbeli meccsel, a norvég szabályok miatt. Aztán a csúcsra értek, viszont a nyáron a klub azért egész szépen átalakult, nyitottak a légiósok felé. Arntzenék Aunével leugrottak pénzt keresni Romániába (csak kapják is meg HA-HA), Reistad pedig az Esbjerget erősíti (szó szerint), tuti ott van napjaink top10 legjobb kézise között, és az Esbjerg még 5 norvég válogatott játékossal azért komoly kis csapat, szó se róla.

Szóval a Vipers nyitott a külföldiek felé, Gulldén, Pena, Jerabkova, Tomori, Debelic érkezett, nemzetközibb lett a Kristiansand. Az említett légiósok nem a fiatalságot képviselik, ettől függetlenül ha a sérülések elkerülik őket, szép idényt futhatnak. Egyébként a Vipersből sokan játszottak Győrben is, sokan játékosként, többen pedig ellenfélként akár a Siófok, akár az FTC akár az Érd mezében.

Na de a tippről is: Szóval én gólokra számítok, pedig nagyon jó kapusok vannak mindkét oldalon, sőt mindkét oldalon több. Viszont első meccs, meg kell lennie a lendületnek, ráadásul mmindkét csapat játszott már bajnokit, bajnokikat, ahol potyogtak a gólok. A Vipers jól megszórta ellenfeleit, és a Győr is egy 40-32-vel nyitott, ami még inkább a Danyi-érát idézi, azért a Martin-érában bajnokin sokszor nem fog 32-őt kapni az ETO. Viszont azt ne feedjük, hogy a védekezést még össze kell pattintani, ami nem megy simán, már eleve a sok sérülés miatt sem. Amorim és Edwige eligazolt, két hihetetlenül jó védő, talán mindketten top5-ben vannak ilyen téren, de top10-ben egészen biztos. Szóval amíg Blohm és Brattset nem 100%-os, úgy nehéz magasítani azt a falat, Pinteának is kell pihengetni, szóval meg-megoldja a Győr a játék védekezés részét, de pl tudjuk milyen az, amikor Háfra bennragad védekezésben...

Én azt mondom, ebben a meccsben lesznek gólok, a Győr is inkább a játék védekezés részét tekintve van lemaradva. Nem kizárt, hogy ott a 30-as határ közelében lesz mindkét csapat, de már egy 29-26-tal is nyerő vagyok, az meg kinéz.

Győri Audi ETO KC (n) - Vipers Kristiansand (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp