Az OTP Bank Liga 6. fordulójának rangadóját rendezik Felcsúton a Pancho Arénában, ahol a jelenlegi listavezető Kisvárda lép pályára, a második helyezett Puskás Akadémia vendégeként. Elég furcsa - még akkor is ha csak a bajnokság elején járunk és van pár pótolandó mérkőzés is -, erről a találkozóról rangadóként beszélni, de ez legyen a többi csapat baja, ne az itt küzdő feleké. Nem titok, kíváncsian vártam, hogy a bukik hogyan lövik be az oddsokat a mérkőzést illetően. Maradjunk annyiban, kedvemre valóan alakultak a szorzók, de az általam választott tipp oddsa elért egy olyan szintet, hogy nincs értelme tovább várnom, játékba küldöm a gondolataim.

Az eddigi egy hazai találkozóján méretes pofont kapott Hornyák Zsolt csapata a paksiaktól (1:6), ugyanakkor idegenben 100%-os mérleget tudhat magáénak a Fejér megyei alakulat. Most akkor melyik az igazi arca a Puskásnak? Kisvárdán azt remélik az előbbi, Felcsúton abban bíznak az utóbbi. Szerintem nem ez a kérdés dönti majd el ezt a rangadót, hanem sokkal inkább az, hogy Josip Knezevic és Antonio Mance valamint Kiss Tamás távozásával jelentősen gyengültek játékerejüket tekintve. Ezek a karakterek, mind gólokban, mind a játék minőségében sokat tudtak tolni a felcsútiak szekerén. Számomra olybá' tűnik, hogy a helyükre szerződtetett játékosok még nem tudták betölteni azt a szerepet amiért szerződtették Őket, így igazából nehezen tudom belőni, hogy mire lehetnek majd képesek ezen a mérkőzésen.

A Kisvárda éppen az ellenkező utat választotta, mint a Felcsút. A szabolcsi kis csapat értékeit megtartva (a cullangtól megszabadulva), olyan azonnal bevethető játékosokat próbált igazolni ( például Jasmin Mesanovic), akik rövid időn belül minőséget tudnak képviselni. Ehhez jött még a kispadra a maga bátor stílusával Joao Janeiro és úgy néz ki, hogy itt a bajnokság elején teljesen jól működik Révész Attila elképzelése. Az eddigi NB I-es Kisvárdákhoz képest ez a mostani csapat jó, sokszor a szurkolók számára is élvezhető játékot játszik és bárki ellen komoly ellenfél tud lenni. Hej Viktor piros lapja miatt ugyan hiányozni fog a mérkőzésről, de most legalább megláthatjuk, hogy mennyit is ér a posztján a friss igazolás, Ionut Andrei Peteleu.

Mindent el tudok képzelni a mérkőzésre, mert ahogyan a magyar-angol után a top kommentben olvashattuk "nem kell ebből gondot csinálni, a Kisvárda is kikap néha". De azt, hogy a Kisvárdát ebből a mezőnyből bárki is agyonverje, azt nem tudom elképzelni, főleg nem a Puskásról.

U.i.: Egy döntetlennél sem lennék csalódott, de szerintem nyerünk! A döntetlennek az a baja, hogy napokig lehet róla beszélni utána, hogy tulajdonképpen hol is lehetett volna megnyerni a meccset.

Puskás Akadémia - Kisvarda: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp