Rangadót játszanak Tatabányán, ahol az ideiglenes otthonba kényszerülő 2. helyezett Dorog a 3. Szombathelyi Haladást fogadja.

Mindkét együttes elsősorban ezen a szinten szervezett védekezésének és a hazai környezetben elért győzelmeinek köszönheti a vártnál is jobb idényrajtot, azt, hogy a dobogón foglalnak helyet. A Fenyvesi László vezette Dorog két egy gólos sikert aratott odahaza a Békéscsaba és a Szeged ellen, főleg az utbbi szép tett, hiszen a csongárdiak ezzel veszítették el a veretlenségüket. Idegenben pedig a két feljutó, III. Kerület és Tiszakécske elleni sikerükkel érték el, hogy előkelő helyről várhatják a folytatást.

A Haladás is odahaza volt magabiztosabb, az éppen a Dorog edzői székét a Haliéra cserélő Németh Szabolcs vezette szombathelyiek a Győrrel még remiztek, de a Békéscsabát biztosan, majd a Szegedet egy izgalmas egy gólt hozó összecsapáson fektették végül két vállra. Idegenben a Haladás látványosan "túltolja" a védekezését, nem véletlen, hogy alig esik gól az összecsapásaikon. Az eddigi három fellépésükből, egyet nyertek Pécsen 1-0 -ra, majd Nyíregyházán és Óbudán a III. Kerület ellen egy néző altató 0-0 -t rittyentettek.

Ezen a dobogós derbin pláne ez a taktika várható, és mivel a Dorog sem esik neki az újból a "híres, Guzmics, Devecseri jellemezte zöld-fehér védősornak, nagyon nem lennék meglepve, hogy az egy gól szagú bajnokin, az első félidőben még nem dőlnek el a lényegi kérdések és döntetlennel vonulnak öltözőbe Tatabányán a csapatok. Tippem: 0-0 -as félidő után marad az eredmény vagy 1-0 -ra nyer a dorogi együttes.

Dorogi FC - Szombathelyi Haladás: Félidő - Mérkőzés tipp