A középmezönyben elhelyezkedő Bochum fogadja az eddig nagyon gyengén játszó berlini alakulatot, a német első osztály második vasárnapi mérkőzésén.

A hírek, ami a vendégekről terjed mostanában nem a legjobb a csapat moráljának és az edző szempontjából sem túl előnyösek. A klub sportigazgatója úgy véli, hogy nem Dárdai Pál a megfelelő ember a poszt betöltésére, és már az utódját is megtalálták. Ami érdekes, mert két hete beadta a magyar tréner a lemondását, de azt nem fogadták el. Egyébként teljesen jogos Dárdai kritikája, a csapat szétesőben, akik érkeztek pedig nem szerepelnek eddig túl fényesen. Távozott több meghatározó játékos, a helyükre érkeztek még nem vették fel a fonalat.

Ilyen előjelekkel és zsinórban három vereséggel látogatnak a Bochumhoz, Novothny Soma együtteséhez. A magyar játékos még nem játszott az új szezonban. A hazaiak jelenleg 1-0-2-vel és 3-3-mal állnak a tizedik, a vendégek 0-0-3-mal és 2-10-es gólaránnyal állnak az utolsó helyen.

Mindkét együttes nyerni szeretne, úgy gondolom, hogy egy esetleges döntetlennel a Bochum lenne elégedettebb. Jobb játékosai vannak a vendégeknek, de ez sajnos még nem latszik az eredményeken. A támadósor nagyon erős, Piatek, Jovetic, Selke vagy épp Boateng. Igaz, hogy a ghánai már túl van a fénykorán, de egy-két jó mérkőzése még lehet. Egyébként az első harom játékos sérülés miatt nem lesz, Belfodil kezd majd, ha minden igaz. Nem tudom elképzelni, hogy ez a Bochum legyőzze a Herthát, maximum egy ikszre lehetnek jók. A tippem, hogy legalább két gólt szerez a Hertha, egy olyan találkozón, ahol remélhetőleg inkább a vendégek akarata érvényesül.

VfL Bochum - Hertha BSC: Hertha BSC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp