Mindkét csapat nyeretlen még az új szezonban, ez összesen hat mérkőzést jelent. A 'Gladbach kezdése a meglepőbb, számomra kicsit furcsa, hogy ennyire gyengén kezdték a bajnokságot.

A hazai együttes már a gyengélkedő Lauternt is éppenhogy tudta csak legyőzni a Német Kupa 1.fordulójában, majd a Bayern elleni döntetlen után sima leverkuseni- és egy szoros Union Berlin elleni vereség következett. Nem tudom, hogy ez egy szezon eleji forma vagy pedig az új edző hatása-e, de a jelenlegi tizenhatodik hely azt jelenti, hogy muszáj lesz változtatni valamin, ha a nemzetközi kupás helyek valamelyike az idei cél.

Jelentős igazolás nem volt egyik oldalon sem, a hazaiak kb. ugyanazzal a kerettel vágnak neki az idei szezonnak is. Tavaly is többnyire a középpályások vitték hátukon a csapatot, az eddig teljesítmények alapján ugyanez várható. A 0-1-2-es mérleg mellé 2-7-es gólaránnyal állnak, várhatóan ez jelentős mértékben javul.

A Bielefeld jelenleg három iksszel áll, 2-2-es gólaránya igen csekélynek nevezhető. Kétszer is megvolt a bajnokságban gólváltás és a kupában is összehoztak egy gg-t, viszont nagyon underes csapat a bajnokságot tekintve.

Tavaly oda-vissza a 'Gladbach nyert, 6-0-ás gólaránnyal hozták a két meccset. A Bielefeld 2003-ban nyert utoljára, pedig azóta lejátszották tizennégy mérkőzést.

Ha a Bielefeld kevés gólos mérkőzeseit és az egymás elleni mérleget nézzük, akkor nehezen elképzelhető egy gólváltás, viszont a hazaiak annyira rossz formában vannak, hogy egy gólt talán itt is benyelhetnek. Győzelmet várok a hazaiaktól, viszont azt is, hogy mindkét csapat betalál.

Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp