A spanyol bajnokik is folytatódnak egy erősen csonka fordulóval, hisz a FIFA játéknapok és a BL meccsek közelsége miatt két szombatra tervezett mérkőzést is halasztottak, nem úgy a vasárnap esti Real Madrid - Celta Vigo meccset. Pedig itt is akadnak mindkét csapat dél-amerikai játékosok, Tapia és Casemiro például még pénteken pár ezer kilométerrel odébb játszott a Brazília-Peru vb-selejtezőn, ahol Casemiro örült, Tapia szomorkodott. De Militao is pályán volt, és ő végig is játszotta a meccset, szóval nem valószínű, hogy túl friss lesz. Ez érzékeny dolog lehet, mert Alaba, aki rendre belső védőt játszott a Madridban talán egy kivételtől eltekintve-, nem bevethető, míg Nacho is félig-meddig sérült státuszban van. Mendy sincs, Ramos és Varane pedig eligazolt, de ez nem hír. Játszik majd Marcelo, aki előre játékban segítség, hátrafelé veszteség. Szóval nincs igazán irigylésre méltó helyzetben a Blancók csapata, főleg ami a védekezést illeti.

A Celtánál Vazquez sérült, de nem lényeges, hisz Aspas, Mina, Brais Mendez, Dennis Suarez és Nolito is bevethető, szóval megvannak elöl a vigóiak. Tapia elnyűhetetlen középen, a kérdés az, hogy mit alkot majd Mallo és Galán? Bízom benne, hogy Mallo most kedvet kap segíteni a támadásokat, ott Marcelo oldalán azért lehet majd keresni ezt-azt.

Ebben az idényben a Madridot még nem mattolták az első félidőben, ami nem a fene erős védekezésnek köszönhető, egyszerűen csak így alakult. A Real Madrid kapott gólt az Alavéstől, bevert hármat a Levante is, ha a Celta szebbik arcát mutatja, simán vihet haza pontot, vagy akár pontokat. Én azt mondom, benne van, hogy a meccs elején a lötyögő Madridot megviccelni a Vigo, és vezetést szerez. Ráadásul a hazaiaknál nem csak Casemiro, de Valverde is a válogatottnál volt és játszott, ő sem épp a legfrissebb. Kis kihagyás elég, Aspasék pedig biztos rákészültek erre a találkozóra.

Real Madrid - Celta Vigo: Celta Vigo gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp