Megboldogult kezdő sportfogadó koromban, az íratlan szabályok soha el nem készült törvénykönyvében volt egy olyan paragrafus, mely szerint ha egy csapat egy hosszabb veretlenségi sorozatot követően vereséget szenved, akkor a következő meccsén döntetlent játszik. Nos, a magyar labdarúgó bajnokság második vonalának hétközi fordulójában két ilyen csapat is van, akikre igaz lehet ez a "törvény" és mit ad Isten, pont egymás ellen játszanak. Akkor lássuk mi szólhat egy remi mellett a BFC Siófok - Szolnoki MÁV FC találkozón.

Egy hat fordulón át tartó döntetlen sorozatra tett pontot a Kecskemét a siófokiaknál, mivel a hétvégén várakozásom szerint a Széktóiban "kipattogtatta" a Balaton partiakat. Fordítva nem is történhetett volna, mert sem a csapatban, sem edzőjükben, Domján Attilában nem látom azt a "gyilkos ösztönt", ami a győzelmekhez nélkülözhetetlen. Pedig minőségben nem lenne rossz a sárga-kékek kerete, mert azért egy Polényi, Jagodics, Szakály testvérek stb. stb. neve még mindig jól cseng a másodosztályban, de a mindenáron való győzni akarás hiányzik belőlük. Ezt egy jó szakember beléjük tudná sulykolni, de Domján nem az. Most is valami ökörséggel, a KTE ötvédős rendszerével menti fel mind magát, mind csapatát. Lelke rajta. Gólt most se sokat várjunk a hazaiaktól, de az a 0 vagy 1, az pont elég lehet egy 0:0-hoz vagy 1:1-hez.

Gondolom mindezt azért is, mert a túloldalon sem a szakma csúcs ül majd a kispadon Csábi József személyében. Egy Vasas elleni hazai(!) 0:5 után nem érteni a játékvezetőt? Én azt nem értem, hogy egy eddig viszonylag stabilnak tűnő csapatnak hogyan lehet 5 gólt kapni bárkitől a második vonal csapatai közül. De lépjünk is túl rajta és bízzunk benne, hogy Csábinak sikerül rendezni a sorokat, sikerül fejben helyretenni a játékosait. Ha mindez megvalósul, akkor tudat alatt a "Vasutasok" is úgy gondolhatják majd, hogy egy idegenbeli döntetlennel sikerül egy kicsit kozmetikázni a hazai pályán elszenvedett szégyent.

A mérkőzés utáni 1-1 pont sokat nem lendít majd egyik csapat szekerén sem, de legalább elmondhatják magukról, hogy sikerült kiköszörülniük a hétvégi csorbát.

Siófok - Szolnoki Máv-Mondi: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp