A dánoknak Wozniacki visszavonulása után újra van egy remek játékosuk Clara Tauson személyében. Az ugyancsak tejfehérszőke Tauson decemberben, karácsony előtt lesz csak 19 éves, ennek tekintetében pedig még szebb az eredménysora. Egyigazán akaratos, agresszív stílusa van, mellyel a legtöbb ellenfél nem tud mit kezdeni. Az első körben szinte már sajnálni lehetett ellenfelét az amerikai Sharmat, aki szinte csak "szaglászta" a dán ütéseit. A második körben Alexandrova ellen volt egy szettvesztés, de az orosz is remek formában ütözz, így ezt is a pozitív tartományba tehetjük, hogy a második felvonás elvesztése után, sem vesztett el a kontrollt Tauson és tie-breakben megnyerte a döntő szettet.

Marie Bouzkova két éve futotta a legjobb tornáját Torontoban, ahol az elődöntőben Serena Williams ellen döntő szettben veszített. Akkor is kemény pályán jöttek leginkább az eredmények, fedett környezetben kevésbé érezte meg a játékát. Mindenesetre itt sikerült elevickélnie a negyeddöntőbe, egy eléggé hullámzó, break eladás él elvételek tarkította tipikus női meccsen ment tovább Zhang ellen, míg Minnent, aki lehet fejben máshol járt helyben hagyta a csütörtöki nap folyamán.

Egyénekre lebontva a játékokat, Tauson egy más szinten üt, Bouzkova, ha nem találja meg az ellenszert ez könnyed két szett is lehet az új dán szupersztár számára. Bouzkova inkább csak visszateszi a labdákat, a kemény, váratlan ütéseket is a dán oldalról láthatjuk.

Év elején, márciusban volt egy lyoni torna fedett pályán, ahol Tauson úgy nyert a selejtezőből indulva, hogy szettet sem vesztett, sorrendben Alexandrova, Babos, Giorgi, Badosa és Golubic is sima két szettekben kapott akkor ki, az "űr" tenisz ellen nem volt ellenszerük. Szerintem a középkategóriás Bouzkova sem fogja megállítani a dán "lavina" lányt.

Bouzkova, Marie - Tauson, Clara: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp