Az utolsó nyitott, kemény pályás WTA torna ebben az évben az öreg kontinensen a portorozi. A szlovénok rendszerint megszervezik a Challenger tornájukat, de most a nők is kaptak egy jó szervezéssel bíró tornát. A mezőny erősen közepes erősségű, körülbelül olyan, mint a nyári budapesti volt. Emlékezhetünk azon a római parti viadalon Putintseva is tiszteletét tette és első kiemeltként salakon megnyerte a tornát. Ott volt pár meccse, ahol beüthette magát, Konjuh, Kozlova és Gálfi ellen, ám most úgy jutott el az elődöntőig, hogy megsem kellett izadnia. Cristian, Boulter és Bronzetti inkább ITF szint, ami nem biztos, hogy elég felkészítésnek a továbbiakra.

Ugyanis az extra formát mutató pattogós olasz Paolini érkezik, ő már belül a százban (87. a világranglistán), élményszámba menő labdameneteket és harcolást mutatott a mérkőzésein.

Yastremska már egy Paolini által megnyert meccset adott fel 7:6,4:1 -nél, Kalinskayanak semmi esélye nem volt az olasz energikus, pontos játéka ellen és az utolsó meccse az, ami miatt azt mondom Putintsevat is elkaphatja. Cirstea ellen az első szettet 6:4 -re hozta, majd a másodikat bukta ugyanilyen arányban, de ő neki sikerült rádobnia egy lapáttal és állva hagyta a román lányt. Ha ezt megtudja tenni a 40. és ütőerőben erősebb Cirsteaval, akkor Putintseva is felkerülhet a "tálcájára" a kellemetlen olasznak.

Itt az elődöntőben kifizetődhet az, hogy minőségibb riválisokkal szemben inkább játékba lendült Paolini, Putintseva meg pille könny találkozókat nyerve jutott el könnyebb ellenfelekkel szemben az utolsó előtti meccsig. Meglepetés szag, talján siker van a portorozi levegőben!

Paolini, Jasmine - Putintseva, Yulia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp