A kilencvenes évek végén a kétezres esztendők elején ez a párosítás nagy rangadónak számított, a mostani csapatok pedig jó passzban vannak. A Stuttgart a feljutás után bizonyította, hogy a jelenlegi keretével nem a kiesés ellen menekülne és odahaza a Mercedes Arenaban kisebb-nagyobb oroszlánbarlangot tud kialakítani. A hétközben a Fradival meccselő gyógyszergyáriak, rendre BL és EL csoportkörben és rájátszásban szerepelnek, főleg a támadójátékuk kerül a középpontba.

Egy igazi gólkavalkádot ígérő, két rendre sok gólos bajnokikat játszó Bundesliga csapat meccsére készülhetünk.

A Gerardo Seoane vezette Leverkusenről a Fradi elleni meccs kapcsán számtalanszor megjegyzésre került, hogy remek támadójátékuk van. Még mosolyogva Peter Stöger és Tokmac is azt nyilatkozta a televizióban a meccset felvezető műsorban, hogy nagyon szeretnek támadni, de utálnak visszafelé futni és ez rendszerint megmutatkozik a meccseiken.

Legutóbbi a Dortmund elleni otthoni Bundesliga fellépésükön is jól példázták ezt és 3-4 -es forgatagba futottak bele, végül a rövidebbet húzva.

A Ferencváros ellen is rengeteg lehetőségük volt és főleg Dibusz Dénes fantasztikus védésein múlott csak, hogy 2-1 -es szűk vereség lett vége.

A Stuttgart is a támadófutball híve. Az amerikai, de olasz felmenőkkel rendelekző Pellegrino Matarazzo vezette svábok szeretnek belemenni szintén az adok kapokba. A Fürthöt a Bundesliga nyitányon 5-1 -re verték, majd Lipcsébe egy 0-4 -es pofont kaptak, A Freiburg ellen is megvolt a pofoszkodás, ott 2-3 a vége vereséggel, majd a támadóerejét látványosan erre az idényre elvesztő Frankfurt ellen 1-1 -es remire futotta.

A Leverkusen most jó alany, pláne egy tipikus vasárnapi időpontban, hogy újabb sok gólos "tipikus" bajnokit játszanak le.

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp