Oroszországban a Premijer Liga 8. fordulójának zárótalálkozóján fővárosi rangadót vívnak, a CSZKA fogadja a nagy rivális Szpartakot.

Mind a a korábbi ikertestvérével válogatott Aleksey Berezutski vezette CSZKA és mind a portugál Rui Vitoria által dirigált Szpartak három vereségével sok pontot hullajtott, így már most jelentős hátrányban vannak a Zenit, Dinamo Moszkva kettőssel szemben, tehát az alapból nagy presztízzsel bíró meccsre még rátesz egy lapát feszültséget, hogy égető szüksége van az együtteseknek a győzelemre.

Azonban nem lehet fejjel futni a falba, tehát arra is számíthatunk, hogy szervezett csapato futnak ki és kell majd egy kis idő míg felvegyék a ritmust, megtalálják a réseket az ellenfél védelmi pajzsai között.

2018 óta rendre hazai dominancia figyelhető meg ebben a párosítáásban, rendre az otthon szereplő nyeri a derbiket, 2019 -ben volt egy CSZKA siker a Szpartak pályán, de semmi több.

Most is a hazai pálya billentheti a mérleg nyelvét a CSZKA javára, a hazai közönség és a megszokott környezet ebben a kiélezett párharcban aranyat érhet.

A CSZKA edzője pedig sokkal jobban ismeri a helyi viszonyokat, mint az idén az arab világból szerződtetett luzitán kollégája, akinek erősen mínuszos mutatói vannak (3 gy, 1 d, 6 v).

Rui Vitoria együttese csupán kiscsapatokat kapott a Premijer Ligában (Ural, Khimki, Krilja Szovjetov), a nagy derbiken eddig rendre alul maradtak, ráadásul simán búcsúztak a BL től is sima kettős vereséggel a Benficaval szemben (0-4), múlt héten pedig az EL csoportkörös hazai bemutatkozás is szomorúan végződött a Legia Varsó 0-1 -el elvitte a kiosztandó pontegységeket.

Mint mindig ma is nagy küzdelmet és a tendenciózus hazai dominancia melletti pontszerzést, győzelmet várhatjuk.

CSKA Moszkva - Szpartak Moszkva: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp