A jelenlegi magyar klubfutball erősségeket tekintve legnagyobb rangadója következik a hétközi hetedik fordulóban.

A Ferencvárosi TC zsinórban háromszor kaszírozta be a bajnoki címet és nagyon úgy néz ki idén sem lesz komolyan vehető kihívója e tekintetben. A MOL Fehérvár ugyanúgy döcög ebben a szezonban, mint tette azt tavaly. Hiába volt a Márton --- Szabics csere a kispadon, illetve a szakmai igazgató poszton a Kovács Zoltán --- Sallói István váltás, az ember úgy érzi a fehérváriak két lépéssel mindig az annyira megszorongatni kívánt Ferencváros mögött kullognak.

Pozitívum hazai részről, hogy sikerült az utolsó pillanatokban két minőségi játékost igazolniuk Makarenko és Kodro személyében és Csoboth Kevin is remekül szállt be a Magyar Kupa hétvégi meccsén, ám ez önmagában még kevés a hosszútávú sikeres szerepléshez.

A Vidi Európában is megbukott, míg a Fradi idén is tudott bizonyítani.

Nagy a sorozatterhelés, de ezen a meccsen nem lesz tartalékolás, itt ezen a székesfehérvári derbin mindegyik fél tudatosítani szeretné a másikban, a Fehérvár azt, hogy számolni kell vele, míg a Fradi azt, hogy ne is reménykedjenek egy pillanatig se a hazaiak, hogy idén lehet esélyük.

Csapatként a zöld-fehérek előrébb tartanak Peter Stöger irányításával, úgy néz ki támadásban is hatékonyabb lehet hosszútávon az osztrák tréner vezetésével a magyar rekordbajnok.

Egy kiélezett derbit várhatunk, ahol egy gól különbség dönthet a feszültséggel teli bajnokin, mindezt pedig a jobban együttlévő bajnoktól várhatjuk. Tippem: 1-2

MOL Fehérvár - Ferencváros: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp