Az Angol Ligakupa 3.fordulójának aprópóján találkozik kedd este a két együttes. A két együttes még a 1998/99-es szezonban játszott egy bajnokságban, azóta sok víz lefojt a Dunán.

A League One akkori kiírásában a harmadik helyen végzett a City, míg a Wycombe a tizenkilencediken, mégis oda-vissza legyőzték a manchesteri kék csapatot. Az azóta eltelt 22 évben a City folyamatosan bajnokságot nyer a legmagasabb osztályban és már csak egy Bajnokok Ligája trófea hiányzik számukra. A Wycombe pedig megragadt a harmadik vonalban, ahol jelenleg az ötödik helyen állnak.

A Ligakupában a nagyobb együttesek rendre rotálnak, vagyis próbálnak olyan játékosokat is pályára küldeni, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Több olyan játékos is található a keretben akik eddig nem sokat vagy alig szerepeltek, ezért azt gondolom, hogy Guardiola ma nekik is lehetőséget biztosít. Ezek a játékosok még így is sokkal erősebbek és jobbak, mint a vendégek első csapata ezért számomra nem kérdés, hogy ki nyeri a találkozót. Igazából csak a gólkülönbség a kérdés, de nagyon remélem, hogy a hazaiak azért komolyan veszik a mérkőzést.

Több hazai gólra számítok, simán lehet ebből egy kiütéses hazai siker is. A hétvégi, Southampton elleni mérkőzésen semmi nem jött össze a Citynek, gólnélküli döntetlen lett a találkozó vége. Ami akkor benne maradt a hazaiakban, az itt most kijöhet, remélem ki is jön a különbség. Sokgólos, hazai győzelmet várok, ahol nem kizárt a hat vagy hét hazai találat sem. Nagyobb csapatoknak is sikerült enynit rúgni, egy harmadosztályúnak is sikerülhet ez.

Manchester City - Wycombe Wanderers: Manchester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp