Walter Mazzarri szerintem jó arc, ért a focihoz. Leonardo Sampaioli kirúgása után ő vette át a szárdok irányítását. Az első meccsén az Olimpicoban a Lazio ellen nagyon értékes pontot raboltak. Mindezt nagyjából 30%-os labdabirtoklás mellett. Előre játékban nincs gondjuk, hiszen Joao Pedro egészen kiváló, és a rómaiaktól érkezett Baldé sem tűnik rossz igazolásnak, rögtön betalált a korábbi csapatának. Ellenben védekezésben komoly problémák vannak a szigetlakóknál. Godin sérült, Strootman dettó, és hát ők adták eddig is a stabilitást hátul. Ráadásul Zappa eltiltott. Mazzarrinak komoly motivációs beszédet kell tartania, és szerintem ő ebben is jó.

Az Empoli legyőzte a Juventust Leonardo Mancuso góljával, de azon kívül három elég nagy arányú vereségbe szaladtak bele. Szerintem kicsit nagy a Serie A-kabát rájuk. Van egy tapasztalt csatárduójuk, hiszen ott van még Cutrone is, bár azt olvastam, hogy ő most sérüléssel bajlódik (Pinamontit mondják helyette kezdőnek), illetve ott van még Bajrami. Ők hárman adják a rutint, de ez szerintem kevés az első osztályhoz.

Ott lesz tehát egy feltüzelt hazai csapat, Nandezzel a középpályán, aki az egyik legalattomosabb játékos a világon. Ő most Mazzarri kinyújtott karja, és úgy felpörgeti a társait, hogy öröm lesz nézni. Pedro és Baldé rendben van, a védelemben állítólag össze lesz foltozva Godin és Strootman, mert már edzettek. Mindenképp érdekes csata lesz, a toszkánok egy pontért érkeznek a szárdokhoz.

Úgy vélem, hogy hazai pályán azért a Cagliari mindenkinek kemény dió, a Genoa is ordas nagy mákkal győzte le őket. A Spezia elleni meccset például kétgólos hátrányból egalizálták. Szerintem az új edző jól seper-elv érvényesül, a Lazio ellen nagyon úgy tűnt, hogy ezek kiteszik a lelküket is. Szerintem behúzzák a meccset.

Cagliari - Empoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp