A magyar labdarúgó élvonal 7. fordulójának zárómérkőzésén kerül sor a Groupama Arénában a derbire, a Ferencváros - Újpest meccsre.

A Fradi az egyetlen magyar együttes állva maradva a nemzetközi porondon, így előjött most is a szokásos kérdés mennyire bírják a zöld-fehérek a kettős terhelést. Nos eddig nem panaszkodhatnak, a még őket sújtó sérülés és egyéb problémák miatt vékonyabb keret ellenére is megoldották a feladatokat. A Leverkusen ellen "elfogadható" 1-2 -es idegenbeli bemutatkozás, a Hatvan elleni kupameccsen fölényes 9-0 -as siker hat Uzuni góllal, majd a legnagyobb rivális elleni, Fehérvár ellen idegenben aratott, pótlandó meccsen begyűjtött nagyon fontos három bajnoki pont.

Most pedig a derbi ...

Ez a Fradi jelenleg utcahosszal kiemelkedik a honi mezőnyből ezt mindenki láthatja, a társaság nagyon együtt van és a derbire is maximális figyelemmel készülhetnek, nem kell attól tartani, hogy kiengednek, engednek esetleg a koncentrációból.

Ellenben az Újpest nagyon gyenge rajtot vett az Oening vezette lilák győzelem nélkül, összvisz három vékony döntetlennel és három vereséggel állnak. Több válogatottat is megjárt légióssal is rendelkeznek, de ők nem most élik virágkorukat és ez a csapat teljesítményen is meglátszik. Vannak jó játékosaik, de azok rendre egy-egy meccsre tudnak villantani, huzamosan nem képesek produkálni.

Most is egy gyengus IV. kerületi gárda érkezik, akik ahogyan az utóbbi években hangzatos nyilatkozatokat adnak ... nézzük meg 2019 óta nyara óta hat derbit vívtak egymással a csaptok, az Újpest még csak gólra sem volt képes a Fradi mindig nullázta őket (mellette 12 -t lőtt), Dibusz eszén egyszerűen nem tudtak túl járni, aki most is csúcsformában véd. Most is koncentrációt, fix védekezést és elől a megszokott egy-két gólt várom a csúcsderbitől, ami megint futószalagon hozhatja az újabb kapott gól nélküli rangadót a Fradi számára! Tippem: 2-0 vagy 1-0

Ferencváros - Újpest FC: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp