Végre valami jó kis izgalom, hiszen derby della Capitale, azaz fővárosi derbi lesz Olaszországban. Nem esti időpontot kapott a meccs, amit kicsit furcsállok, de biztos megvan ennek is az indoka. Az biztos, hogy régóta nem volt olyan, hogy a Farkasok jobb előjelekkel, a tabellán előrébb állva várják a derbit. Érdekesség, hogy Maurizio Sarri, a Lazio trénere volt az, aki váltotta anno José Mourinhot a Chelsea kispadján, tehát van némi történelmük nekik is.

Az biztos, hogy érzelemdús derbi lesz. Nem önmagában azért, mert mindig az, hanem azon túlmenően is várhatunk érzelemhullámokat. Mourinho legújabb taktikája nem a finomra csiszolt összjáték, hanem az, hogy mentálisan hat a játékosaira, úgy motiválja őket, amit nagyon rég nem láttam tőle. a Roma játékosai fanatizálva vannak! Ha megnézzük a meccseiket, rengeteg sárga lapot látunk: Udinese (3 sárga, 1 piros), Verona (2 sárga), Sassuolo (2 sárga), Salernitana (2 sárga), Fiorentina (2 sárga, 1 piros). Vélhetően tehát ismét brutális sárgamennyiséget kaphatunk, mert a Lazio játékosok sem úgy mennek majd ki, mint mondjuk egy Empoli ellen. Ebben a játékban azonban lapokra nem lehet fogadni, így marad valami más.

A Roma meccsei idén szinte mindig tartogatnak valami meglepetést. Leginkább gólok terén, de mint jeleztem, lapok terén is tudnak alkotni. Az idei Roma játéka a legkellemesebb meglepetés számomra nyitottság, gólszerzés terén. Például itt van Shomurodov, akit nem értettem, miért kellett leigazolni a Genoából, de megkövetem magam, baromi jó a srác. Ami nagy probléma, hogy Lorenzo Pellegrini eltiltott, azt olvastam, hogy úgy oldja meg ezt Mourinho, Mikhtaryant betolja középre, balra pedig El Shaarawy jön be.

A Lazionál Sarri mester taktikáját ismerjük, ő abszolút támadólag játszik a csapataival. A probléma az, hogy a Sasok játékosai nagyon nehezen állnak át Simone Inzaghni töketlen taktikájáról erre az új focira. Ezért gondolom úgy, hogy az utóbbi meccseken látott játékuk ennek a bizonytalanságnak köszönhető. Ha megismerik Sarri kívánalmait és elsajátítják a taktikát, akkor jó lesz a Lazio. Addig szenvedni fognak, mint a Torino és a Milan ellen láttuk.

Egy Fővárosi Derbin nincs jó forma, rossz forma. Itt küzdelem, harc van. És gólok! Az utóbbi időkben a derbik nem láttak sok gólt, de ez most más lesz. Nem impotens edzők vannak a padon, hanem egy Sarri és egy Mourinho. Ez a meccs most a gólokról szólhat. Egyikük sem játszik a hétközi kupafordulóban komoly meccset, mert a Sasok otthon várják a Lokomotiv Moszkvát, míg a Farkasok utaznak Ukrajnába a Zoryához. Nem érdekelnek ezek a meccset senkit, nem kell tartalékolni. Azt adhatják, ami a csövön kifér! Gólokat, sokat!

Lazio - Roma: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp