A bajnokság egyik újonca, a Fürth szépen helyt állt hazai pályán a bajnoki címvédő Bayern ellen, ma pedig pályára lép a másik is. Sokkal könnyebb dolguk lesz, lévén, hogy a Stuttgart lesz az ellenfél.

Egyik csapat sincs jó formában, sőt. Kijelenthetjük, hogy mindketten pocsékul kezdték a szezont, a hazaiak 1-0-4-gyel állnak az utolsó előtti tizenhetedik helyen, míg a vendégek 1-1-3-mal a tizenötödiken.

A Bochum július 29 óta lejátszott nyolc mérkőzésén egy győzelem és döntetlent tud felmutatni, a többi vereség. A kupában a Wuppertalt is csak épphogy le tudták győzni, vagyis nagyon úgy fest, hogy nem a Bochum szezonja lesz ez a mostani.

A Stuttgart fantasztikusan kezdte a szezont, hazai pályán 5-1-re legyőzték a Fürth együttesét. Majd ezt követően kikaptak a Lipcsétől, a Freiburgtól és múlt héten a Leverkusentől. Ezek mind olyan vereségek, ami talán elnézhető, de a Frankfurt jelenlegi helyzetét látva soványka az 1-1-es iksz. Nehéz volt a Stuttgart sorsolása eddig, ez igaz, de most egy olyan mérkőzés következik, ahol egyértelműen ők a találkozó esélyesei. Azt gondolom, hogy sikerrel vívják majd meg ezt a találkozót.

Jobb a vendégek kerete, méghozzá szerintem sokkal. A hazaiak a kiesés elkerülése ellen kell küzdjenek idén, míg a vendégek a középmezőny elején végezhetnek majd. Sok hiányzója van a két együttesnek, összesen tíz, de a vendégeknél megfelelően pótolhatják őket, ott van olyan jó a keret. Vendég győzelmet várok a sok hiányzó miatt felforgatott csapatok találkozóján, még akkor is, ha még nincs Kalajdzic. A tippem, hogy lesz legalább két vendég gól.

VfL Bochum - VfB Stuttgart: VfB Stuttgart által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp