Fantasztikusan rajtolt az NBII -ben a Nyíregyháza csapata. A exszovjet edző a Sándor István által ide hozott, korábban az MTK -nál is tevékenykedő Szergej Pacaj remek választás volt az edzői posztra. Az együttes repülőrajtot vett és egészen a legutóbbi fordulóig veretlen volt, amikor a diósgyőri "várban" Miskolcon elbukták a keleti rangadót 2-4 -re, de ott is bátran futballozva, állva "haltak meg". A frissen kieső és remekül erősítő Diósgyőr ellen idegenben pedig ki szabad kapni.

Erre jött rá egy csalódást jelentő Magyar Kupa búcsú a Budapest Honvéd ellen (1-5), ahol a a végére elfogyott a Szpari és meglátszott az osztálykülönbség is.

Azonban nincs csüggedésre ok, itt a lehetőség a javításra az ideiglenes otthonául szolgáló balmazújvárosi "hazai" pályán.

A táblázat végéből érkező csapatoknak egytől egyig ellátták a bajukat. A Nyíregyháza rendelkezik a leggólképesebb támadó gépezettel, eddigi 19 találatukkal toronymagasan a legtöbb gólt szerezték. A középpályáról főleg Gresó Mátyás gólerősségét lehet kiemelni, de a támadók is jeleskednek és megosztják a terheket, mind Csörgő, Novák, Pócsik és Zamostny is két-két góllal íratkozott már fel a góllövőlistára.

A jelneleg a korábbi Vasas védő Mónos Tamás által dirigált Aqvital Csákvár a kiesés elleni menekülést helyezte a célkeresztbe. A legnagyobb problémájuk a gólszerzéssel van, a sok gólos NBII -ben csupán a III. Kerületet előzik meg a kevéske hat szerzett gólukkal.

Úgy vélem a Nyíregyháza a két papírforma, ám mégis szomorúságot okozó vereség után, kettőzött erővel ugrik neki a jóval szerényebb képességű ellenfelének és ez egy magabiztos hazai sikert fog eredményezni a Szpari számára.

Nyíregyháza Spartacus - Csákvár TK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp