A hölgyek a tengerentúlon mérettetnek meg Illinois államba, Chicagoba hivatalosak. Az egyik olyan párosítást szemeltem ki magamnak, ahol két gyengébb formájú játékos feszül egymásnak.

Mind a cseh Bouzkova, mind a kicsi termetű japán Misaki Doi finoman szólva sem most éli a virágkorát.

Ellenben van különbség a két formahanyatlás jellegű teljesítményben, kisebb pozitívumokat, pislanásokat a cseh játékában, eredményeiben azért fellehet lelni, nem úgy a felkelő nap országából érkezőtől.

Bouzkova nem tudta megismételni az elmúlt két év eredményeit, 2019 -ben Torontoban elődöntőzött például Serena Williamsel, tavaly pedig olyanokat is elkapott, mint Konta vagy Kvitova. A cseh lány a gyengébb nyárvégi eredmények után Luxemburgban fedett körülmények mellett megmutatta, hogy nem felejtett el teniszezni. Megverte Shuai Zhangot és Minnent is végül csak a tornát beszebelő Tausontól kapott ki. Ez a torna jó előjel lehet egy sikeresebb folytatásra és az is, hogy hagyott időt az akklimatizálódásra Chicagoban.

Misaki Doi augusztusban már két chicagoi tornán is részt vett rendre első körös búcsúkkal, előbb Gracheva, majd Paolini verte ki az első fellépésén. Azóta is szenved csak a kis japán, az elmúlt héten megejtett két európai fedettpályás versenyén is két könnyed verést kapott az első körökben. Luxemburgban Samsonova (2:6,3:6), Ostravaban Kawa (2:6, 4:6) keserítette el Doit.

Úgy vélem annyira lent van a padlón a japán lány, hogy a jelenlegi Bouzkova is képes ellene megtalálni az utat a győzelem felé.

Bouzkova, Marie - Doi, Misaki: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp