A második Bajnokok Ligája forduló következik a csoportkör során, az első fordulóban látottak alapján nem lehetne kérdés a találkozó kapcsán.

A Dortmund az első fordulóban úgy nyert a Besiktas ellen, hogy 2-0 után, a legvégén szépített a török együttes. Kicsit izgalmas lett a vége, de a második félidőben egyértelműen a Besiktas akarata érvényesült és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem előbb találtak be a hazai pályán játszó törökök. A német együttes kontrára rendezkedett be a második félidőre, de nem igazán remekeltek benne. Pedig ha emlékszünk, a sárga-feketét mostanság a gyors letámadásról és a kontrákról voltak híresek. Mára ez azonban kezd háttérbe szorulni, és egyre kevesebbet láthatunk ezekből a nagyobb csapatok ellen.

A Sportingot valósággal kiütötte az Ajax, hazai pályán 1-5. Félelmetes formában van az Ajax, a portugáloknak nagyon behéz lesz ebből a csoportból továbbjutni, már-már lehetetlen kategória.

A hazai pontvadászatban jól szerepel a Sporting, viszont itt a Bl-ben akár igazi rémálom is lehet ez a csoport. Kicsit elfogult vagyok tudom, de a kiváló formában lévő Haaland is simán vághat vagy kettőt a nemzetközi porondon eddig nem remeklő portugáloknak.

Haaland és Reus szereplése bizonytalan izomprobléma miatt, de én úgy gondolom, hogy inkább pihentetés volt a hétvégi. Nélkülük jelenleg el van veszve a hazai klub, ezért szerintem mindenáron összedrótozzák őket. A németek nagyon erre a találkozóra készültek már a hétvégén, teljesen feladták a Gladbach elleni találkozót. Ha játszik az említett két úriember, akkor nem lehet kérdés a végeredmény, ezért ezt a határt úgy érzem muszáj behúzzam. Minimum három gólt várok a Dortmundtól.

Borussia Dortmund - Sporting Lisbon: Borussia Dortmund által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp