A félelmetes hangulatu Iduna Parkban a Bajnokok Ligája második fordulójában a portugál bajnok, a Sporting hivatalos látogatásra. A Marco Rose dirigálta Borussiának remekül sikerült a bemutatkozása, hiszen Isztambulból, végig uralva a mérkőzést végül 2-1 győzelemmel a zsebükben távozhattak és a bajnokságban is ömlesztik odahaza a gólokat. (Legutóbb az Union Berlinnek vágtak négyet).

A Ruben Amorim vezette Sporting BL -be való visszatérése keservesre sikeredett, hiszen odahaza a José Alvaladéban kaptak egy óriási Ajax pofont 1-5 képében. A bajnokságban pedig négy pontos lemaradásban vannak és a Portoval karöltve üldözik a Benficat.

Hiába óriási érvágás a zöldeknek, hogy a tavalyi bajnokságban gólkirály Pedro Goncalves kidőlt a sorból, az ő zsákszámnyi találata nagyon hiányzik számukra.

A Dortmund részéről Giovanni Reyna, a középpályáról Emre Can és még Morey is hiányzik. Olyan vészjósló hírek is napvilágot láttak, hogy Haaland játéka kérdéses, ám ez csak altatásnak tűnik, ha kérdéses is az izomkolosszussá váló norvég nem fog kihagyni egy potencionális góllövési lehetőséget a Champions League főtábláján. Márpedig az ő szereplése fél siker a Dortmund számára, odahaza ezt a meccset megkell nyerni, ha értékessé szeretnék tenni az előző körös isztambuli sikerüket. A Sporting ezer sebből vérzik, a Haaland, Thorgen Hazard, Malen, Bellingham, Dahoud fémjelezte hazai alakulatnak csak az a kérdés mikor és hányszor töri majd fel az Ajax által is kifilézett portugál védelmet. Magabiztos Dortmund sikert várhatunk. Tippem: 2-0 vagy 3-1

Borussia Dortmund - Sporting Lisbon: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp