Azt hittem, az unibet már soha nem hozza ki a szorzókat a mai NB2-es fordulóra. Végre kijöttek az oddsok, de ma nagyon kiegyenlített párharcok lesznek, nehéz jó piacot találni. Talán egyedüli kivétel a III. Kerület miskolci vendégjátéka.

A Diósgyőr hazai pályán egyetlen egy alkalommal vesztett pontot, méghozzá a nagyon érdekes Kecskemét ellen (1-1). Egyébként mindenkit hazavágott, pedig ott volt látogatóban a Vasas (2-1), a Pécs (3-0) és a Nyíregyháza (4-2) is. Kondás Elibá szakmai képességeivel kapcsolatban vannak kétségeim, de másodosztályú szintre elmegy a tudása. Legutóbb Békéscsabán harcoltak nagyot előbb tíz, majd a 80. perctől kilenc emberrel, és végül 2-2-s döntetlenre mentették a meccset. Állítólag 56% labdabirtoklásuk volt így is, nem tudom, nem láttam róla statot, csak Elibá nyilatkozatát.

Én mégsem a hazai győzelem felé indultam el, mert szerintem gólok terén jobbat lehet fogni. Olvastam, hogy a Diósgyőrnek 4 középhátvédje is hiányozni fog: Szatmári Csabára és Polgár Kristófra eltiltás vár, mellettük a Nyíregyháza elleni mérkőzésen sérülés miatt lecserélt Dejan Karan, valamint a legutóbb betegség miatt hiányzó Hegedűs János sem áll rendelkezésre. Lehet keresnivalója az ellenfélnek gólok terén.

Látható, hogy ezt a mérkőzést nem a védekezéssel kell megnyerniük a hazaiaknak, hanem azzal, többet rúgnak, mivel vélhetően fognak kapni is. A III. Kerület ugyan nem acélos, de nagyon lelkes. Több rutinos játékossal rendelkezik. Képesek beleszaladni a nagy verésekbe, nem egyszer már félidőre megkapják a kettőt-hármat.

Most nekem úgy tűnik, nagy verést kapnak a vendégek. Egy kicsit csalódott Diósgyőr látja őket vendégül, ki kell szolgálni a hazai publikumot, tehát menni fognak előre. A diósgyőri gólok nálam biztosak, sőt én megkockáztatom, már az első félidőben láthatunk belőle; nem is egyet. Ráadásul a hazai védelem is foghíjas lesz, tehát a „Kerületke” is beficcenhet meglepetésként. Hajrá gólok!

Diósgyőri VTK - III Keruleti TVE: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp