"Sajnos" a várható esélyeknek megfelelően lőtték be a bukik az EL-ben rendezendő West Ham United - Rapid Wien mérkőzés oddsait, ezért rákényszerülünk, hogy a különleges fogadási lehetőségek között keresgéljünk egy olyan opciót, ami az itteni játékszabályoknak is megfelel és nem is ragaszkodik el túlságosan a realitástól. Nos, nekem ez pontosan 8 másodpercet vett igénybe. Az én elképzelésem szerint van most akkora különbség ebben az angol-osztrák párharcban a hazaiak javára, hogy akár több góllal is nyerhetnek a londoniak.

Nagyon karakteres csapattá formálódtak David Moyes kezei alatt a "Kalapácsosok". Egy szürke középcsapatból bő egy év alatt a nemzetközi porondra is kijutó, ütőképes csapatot tudott kialakítani a skót származású Moyes úgy, hogy ez a plusz teher eddig nem megy a többi sorozat rovására. Az EL csoportküzdelmeiben is parádésan rajtoltak a zágrábi Dinamó otthonában elért 2:0-ás győzelmükkel. Egyébként innen jött az ihlet, hogyha idegenben egy nehéz ellenfél ellen sikerült a hendi, akkor hazai környezetben ez miért ne sikerülne egy sokkal gyengébb ellenfél ellen. Szerintem a Zágrábban is eredményes Michail Antonio góljára, góljaira most is számíthatunk, de a középpályáról is érkezhet támogatás Benrahma vagy Fornals személyében. Kiváló formában vannak a kelet-londoniak, akik ráadásul minden meghatározó játékosukra számíthatnak, ezért nagyon meglepne ha nem szórnák meg a bécsieket.

Annál is inkább meglepne, mert a Rapid több kulcsjátékosát is kénytelen lesz nélkülözni ezen a találkozón. Egyébként sincsenek túl nagy formában Dietmar Kühbauer fiai és ehhez társul még egy olyan sérüléshullám, ami miatt kijelenthetjük, hogy kb. úgy hiányzik nekik ez a londoni kirándulás, mint a hátukra egy púp. Tétmeccset utoljára augusztusban nyertek, az FK Zorja Luhanszk ellenében. Maradjunk annyiban az ukrán csapat nem egy kategória a West Ham-mel.

Tisztában vagyok vele, hogy az 1:0-ás győzelem jelen esetben pontosan annyit ér, mint pl. egy 3:0-ás. Viszont úgy gondolom, hogy a nemzetközi porondra visszatérő WHU maximálisan megpróbálja kiszolgálni a fantasztikus hangulatot teremtő szurkolóit.

West Ham - Rapid Wien: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp