Az első fordulóban elszenvedett vereség után mindenképp javítania kell a hazai klubnak. A vendégek a holland Feyenoord ellen egy gólnélküli döntetlenre voltak jók, a csoport a látottak alapján akár végig nyílt maradhat.

Mibdkét klub a selejtezőből érkezett a csoportkörbe, az izraeli Maccabi Haifa a BL-selejtezőből esett ki és verekedte át magát a több selejtezőkörön. Az izraeli bajnok a második selejtezőkörbe esett át és három kört vett sikerrel. A németeknek csak egyet kellett, az első sikeres mérkőzés után elengedték a visszavágót.

A berlini klub a Slavia Praha együttesétől szenvedett sima, 1-3-mas vereséget, nem bírták az emberhátrányt a végéig. A kiállított Paul Jäckel amúgy sem tartozik a meghatározó emberek közé, pótlását simán meg fogják tudni oldani. A hazai pontvadászatban is jól teljesítenek, jelenleg a nyolcadik helyen állnak. Nem rúgnak sokat, sőt, elég keveset, de ez most más mérkőzés lesz. Az izraeli bajnok szerintem gyengébb, mint egy német középcsapat, ezért más lesz ellenük játszani. A hétvégén a Mainz ellen játszanak majd, talán nem kell annyira tartalékoljanak ma.

A Maccabi a hazai bajnokságban ugyan keveset kap, és a Feyenoord ellen sem kapott gólt, de a németeknél gyengébb csapattól is kapott hármat, de a feröeri Havnar is rúgott nekik kettőt. Ennek fényében talán nem olyan elképzelhetetlen a három hazai gól.

Azt gondolom, hogy azért csak számít az Unionnak ez a kupa, még akkor is, ha a banokságra fókuszálnak. A Kruse-Taiwo csatársor ma akár rúghat is egyet-egyet, elég régen rúgtak már gólt. A tippem egy sima hazai győzelem, legalább három Union Berlin góllal.

1. FC Union Berlin - Maccabi Haifa: 1. FC Union Berlin által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp