Az Ajax hétközi meccsén elmaradt a varázslat. Nyertek a BL-ben Tadicék, kegyetlenül simán verték el a Besiktast, amely csapatból minimum 10 kulcsjátékos hiányzott ilyen-olyan okok miatt. Űzte-hajtotta az Ajax, de nem volt szerencséje. Nehéz is volt a betömörülő Besiktas ellen, de Haller a gólja mellett (amit tán nem is ő szerzett), még két ziccert is elpuskázott. A helyzetek megvoltak, a tipikus gólra törő játék is, csak így jött össze.

Egyébként ez az Ajax megint összeállt, mint abban az idényben, amikor pár éve a Madridot is megmarta. Tadic egy varázsló, én nem tudom, hogy a fenébe nem vitte el egy Barca anno, de már nem is érdekel. Tadic szerintem jobb, mint Grealish, és akkor nem tévedtem sokat. Olyan labdái vannak, annyira elegáns a játéka, hogy ilyen spílert nem agyon találni még egyet. Heller személyében talált az Ajax egy támadót, aki az Eredivisie-ben csilloghat, nem Ibra, nem Hunter, de magas, érzi a kaput, szóval tipik gólgyár, aki nemhogy a holland bajnokságban nem tudnak tartani, de eddig a BL-ben sem, és ő azért erősebb bajnokságban is csillogott már. A csapat stílusát ismerjük, offenzív focit erőltet az AFC, aztán akár Anthony, akár Neres támogatja Hallert, egyik sem rossz megoldás. Bajnokikon otthon:

5-0

5-0

9-0

3-0

...

Szóval négy nem akármilyen találkozó, úgy játszik az ellenfeleivel, mint Maci Laci a piknikes kosarakkal. Ugyanakkor az Utrecht azért nem lebecsülendő csapat, szóval arra látok esélyt, hogy az Ajax most már gólt kap otthon. A Besiktas elleni BL-meccsen is a találkozó vége felé volt egy-két ígéretesebb kontrája a törököknek, de Töréék elszórakozták. De ah már BL, ott volt a Sporting elleni 1-5-ös siker, ez az ajax sokszor olyan természetességgel vág 5 gólt egy meccsen, mintha vízilabda meccsen lennénk. Mondjuk jó egy pocsék szorzó, ahhoz képest, hogy öt gól kell hozzá, viszont ha a játékot és az eredményeket nézzük,meg azt, hogy az Utrecht sem épp defenzív focit erőltet, bizony reális ez a szorzó.

Ajax - FC Utrecht: Gólok száma - Felett/alatt tipp