Csak most veszem észre, hogy itt unibet World Grand Prix-ként van hirdetve a torna, miközben a BoyleSports a szponzor, de ez egy apró dolog, aminek a tippemhez semmi köze.

Sajnos a négy meccsből a legkésőbbi, így ezt a napot már alvás nélkül kell letolni. Reméljük, sikerül.

Az én tippem erre a meccsre egy Clayton siker, méghozzá azért, mert jobban bízom benne. A portugál de Sousa egy igazi maci, egy cammogós medve, nekem ilyen Maci Laci meg Micimackó karakter ugrik be, ez a lassabb, cammogósabb maci, a mesékben is szerethető karakter, de sokszor butuska. Nos de Sousa ha valamiről híres, akkor az a matektudás. Az elszámolás nagymestere, gyakran van zűr a rendszerben nála, Gary Andersonra is rátesz jó pár lapáttal. Őt sokszor nem zavarja, ha mondjuk a tömeget 166-ra fogyasztja le, láttuk már besokalni, de azért a portugál kegyetlen jó játékos, és a tömeget kegyetlen jól dobja.

Ugyanakkor manapság fogható, utolsó 10 meccsének a mérlege 5-5. Az pedig 50%, nem épp egy éljátékosra jellemző.

Durrant elleni meccsén itt a WGP-n gyakorlatilag nem ütközött ellenálásba. Az is késői meccs volt, nem néztem vissza, de a statisztika alapján Duzza formája csöppet sem javult, sőt romlott. Szerintem ő kikopik a darts elitjéből, és ugyan ez dupla beszállós torna, de az 58-as átlagra tényleg nem lehet mit mondani, az egy jobb amatőr játékos szintje. De Sousa sem játszott nagyot, persze ilyenkor benne van, hogy a portugál is látta, mit szenved az ellenfele, gyakorlatilag így is agyonverte Duzzát. Kb. kis túlzással mintha velem játszott volna de Sousa...

A de Sousa-Clayton meccsek közül az utolsó 10 találkozójukat tekintve 7-3 a mérleg a wales-i javára.

Ez pedig leginkább a kiszállózásnak, azaz a dupláknak köszönhető. Kettejük meccsét rendre az nyeri, aki épp jobban érzi a D szektorokat, ez pedig általában Clayton. A wales-i egyébként is kegyetlen játékosnak számít a kiszállózást illetően, konkrétan a legjobbak között van. Mivel itt nem csak ki, de beszállni is dupla szektorral kell, így ez felértékelődik.

Sajnos, ha már volt szó Duzzáról, és arról, hogy ő hogy esett vissza a koronavírus fertőzés óta, meg kell említeni, hogy JdS is cukorbetegséggel él együtt, állítólag a 2. Covid elleni oltás is megviselte, és tény, én annyira nem lélegzem együtt vele, és csak csipegetem az infókat, de azért de Sousa játékában tapasztalható picike visszaesés. Nem mondom, hogy világmegváltó tipp, talán van benne pici szubjektum is, de én azt mondom, Clayton ezt a meccset megnyeri.

De Sousa, Jose Oliveira - Clayton, Jonny: Match Odds - Mérkőzés tipp