Egy olyan tippel támadom az egyik hajnali dél-amerikai VB-selejtezőt, melyre normál esetben is érdemes lett volna egy kis aprót rászánni, de közben befutott egy olyan információ, mely számomra kihagyhatatlanná teszi ezt a mérkőzést az elemzések sorából. Nevezetesen az Ecuador - Bolívia találkozóról van szó, melyet a Guayaquil-ben található Estadio Banco Pichincha-ban rendeznek meg, a kolumbiai Wilmar Roldán játékvezetése mellett.

A hazai pálya és a két válogatott játékereje közötti különbség számomra mindjárt egy gólt jelent a hazaiak javára. Aztán itt van nekünk ez a bizonyos Roldán spori, akinek kicsit utánanéztem. Sok lappal ugyan, de előszeretettel fújja a hazai pályát, ami nálam még egy találatot jelent az ecuadori válogatott számára. Végül, de nem utolsó sorban egy-két helyen olyan híreket olvastam, mely szerint a vendégcsapat korunk betegsége, a koronavírus-járvány miatt csak nagyon tartalékosan tud majd kiállni a mérkőzésre. Ha igazak ezek a meg nem erősített információk, akkor az nem csak egy, hanem több gól előny is jelenthet a házigazdáknak.

Az argentin Gustavo Alfaro által irányított pályaválasztók elvileg a legerősebb kezdőjüket vethetik be ebbe a végelszámolásnál is nagyon fontos találkozóba. A várhatóan 3-5-2-es hadrendet választó szakvezető csapatában természetesen ott lesz a gólerős, egyébként a Toluca-t erősítő Michael Estrada, valamint a Valladolid kötelékében játszó Gonzalo Plata is.

Vendégoldalról már sokkal nehezebb belőni, hogy kikre számíthat a kolumbiai származású César Farías. Az 5-4-1-es várható hadrendjük nagyjából be is árazza Őket, hogy mire számíthatunk tőlük, hogy minőség lesz-e ebben az alakulatban vagy sem azt majd a jövő eldönti. Nem félrevezetve senkit, főleg magamat nem, még utánpótlás korú játékosok bevetéséről is olvastam bizonyos fórumokon.

A feladat adott a hazai csapat számára, de nem elérhetetlen és az én gondolatom szerint az ilyen ritkán adódó lehetőségeket könyörtelenül ki kell használni. Főleg azért kell kihasználni, mert a dél-amerikai csoportban két vagy több csapat pontazonossága esetén az összesített gólkülönbség szerint rangsorolnak elsőként a helyezéseket illetően.

Ecuador - Bolivia: Ecuador által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp