A 2022-es világbajnokság európai selejtezősorozatában Románia Németország vendégeként lép pályára ma este.

Hansi Flick szövetségi kapitány nyugodtan várhatja a meccset, mivel eddigi három mérkőzése alapján borítékolható a mostani eredmény is. Vele a padon még gólt sem kapott a Nationalelf, persze a Liechtenstein, Örményország és Izland hármas nem valami verhetetlen ellenfél. Azt olvastam, hogy Timo Wernerrel fog kezdeni a csapat, de Karim Adeyemi pályára lépése is várható. A Salzburg csatára kiváló formában van, biztosan kipróbálja őt Flick.

A tippemet nem Wernerre vagy Adeyemire alapozom, hanem a középpályára. Várhatóan a Gnabry-Müller-Sané hármas fog támadni, míg a Kimmich-Goretzka a védekező részért felel. Tökéletes lesz, színtiszta Bayern München, tehát nem tud hibázni! Ez az ötösfogat szénné szedi az ellenfelet, pillanatok alatt rúgnak két-három gólt. A gólok tehát adottak hazai oldalon, de nézzük, mennyit lehet bevállalni.

A Gazeta Sporturilor című lap szerint „a román válogatott edzője, Mirel Rădoi legjobb összetételében kívánja pályára küldeni az együttest, nem pihentet senkit azzal együtt sem, hogy szinte borítékolható a kudarc. Azt írták: felmerült, hogy inkább az Örményország elleni, hazai meccsre kellene időzíteni a formát, és akkorra tartogatni a több játékerőt, de a szakvezető azt szeretné, hogy tisztesen helytálljanak, és ha lehet, meglepetést is okozzanak Hamburgban.”

Mivel a csoportban Izland nagyon rosszul teljesít, Romániának van némi esélye a második selejtezős helyre, így minden pont rengeteget számíthat.

Rădoi egy támadó felfogású edző, amit a csapat védekezése sínylik meg. A válogatott legutóbbi meccsei nem voltak gólzáporosak, de ez inkább az ellenfél nulla támadó potenciáljának köszönhető: Izland, Liechtenstein és Észak-Macedónia válogatottja sem a híres csatáraikról ismertek. Ráadásul Románia a macedónokhoz egy pontért utazott a járványhelyzeti problémák miatt, és bőven elegendő volt neki a 0-0.

Végül ahogy megnéztem a fordított felállású meccsüket, biztossá vált számomra az, hogy lesz legalább négy találat. Rădoi csapatának gyakorlatilag fikarcnyi esélye sem volt – akkor még – Joachim Löw együttese ellen. A germán csapat egészen brutális 70%-os labdabirtoklással operált az első félidőben. Kimmichék már a félidei szünetre is vezetéssel mentek, Kai Havertz passzából Serge Gnabry szerezte meg a vezetést a németeknek a 17. percben.

A második játékrész elején a románok letámadással próbálkoztak, a németeket ez egyáltalán nem zavarta, egyetlen labdát sem szórtak el. Itt azért látszott a két válogatott közti különbség. Az 54. percben már Niță is verve volt, az utolsó passz azonban nem jött össze a németeknek, maradt a 0-1. A német válogatott futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, amiket azonban gyakran elkönnyelműsködtek a támadók. A német szélsők egy az egy elleni szituációkban ripityára verték Popescut, de a Camora helyére beállt Burcă sem állt a helyzet magaslatán. Löw gárdája lefocizta a román válogatottat, de pocsék helyzetkihasználása miatt nem tudta növelni előnyét.

Németország nem tudta megszerezni a második találatot, így a meccs végeredménye igen hízelgő Rădoi gárdájára nézve. Németország 64 százalékban birtokolta a labdát, 19 lövéssel próbálkozott, amiből 9 találta el a kaput. Akit ki kell emelni, az a román válogatott kapusa, Florin Niță, aki egészen káprázatos védéseket mutatott be, gyakorlatilag neki köszönhető, hogy a románok nem szaladtak bele egy nagy verésbe.

Most pedig már Flick van, nem Löw, és a csodaformában lévő Bayern-játékosok a középpályán! Egymaga simán megrúghatja a négy gólt a német válogatott, de szerintem a románok megadják a Flick-éra első bekapott találatát is. Négy gól, szerintem jó lehetőség.

Németország - Románia: Gólok száma - Felett/alatt tipp