Az SFGuru Premium nevű 'játékban' 1500 karakter szükséges, onnan érvényes egy ajánló. Én szívem szerint a mostani előzetesem elintézném egy mondattal:

Jonny Clayton a WGP mindhárom meccsén 60% felett kiszállózott.

Szívem szerintem előző mondatom capslockos lett volna, mert ez nem akármilyen adat. Az 50%-is is a kiváló szint, sőt 45% felett már simán nagyon jó hosszabb távon, és azért itt három meccsről beszélünk, ráadásul nap-nap után játszanak, szóval Clayton formája remek.

Márpedig a dartsban a tömeg és a kiszálló határoz meg mindent, aztán ha mindkettő megy, az a játékos verhetetlen. Érdekesség, hogy Clayton nem dob olyan nagy tömeget, a 180-akat sem gyártja, de ezen a WGP-n a duplára dobott nyilak duplán fontosak, hisz beszállni is dupla szektorral kell.

Calyton 60, 65 majd legutóbb Ratajski ellen 68%-kal kiszállózott. Utóbbi már-már a hihetetlen kategória, ráadásul a Ratajski elleni meccse full feszült volt. A lengyel is 50%-kal dobott duplákra kiszállónál, de a 68% az olyan, amit csak megtapsolni lehet.

Noppert is remek tornát fut, nála is 50% felett volt a checkout minden meccsén, tömeget is jól dobja, de Noppertnél jobban benne van, hogy egyik napról a másikra megtörik valami. Clayton stabilabb játékos nálam, Noppy képes túlizgulni, képes görcsössé válni, onnantól pedig rotty.

Szerintem haladunk a walesi házi döntő felé, mert a másik ágon Price valószínűleg beárazza a szintén remekül játszó reneszánszát élő Buntingot.

*Érdekesség még, hogy tegnap Clayton egy elszámolás miatt bukott szettet, amikor is 134-re dobott egy T19-et, egy szimpla 19-et, amdj visszadobott T20-ra. Dobott egy 136-ot, amivel visszasokalt, Ratajski pedig ki is használta. Nem sűrűn, de előfordul elszámolás, viszont ami tetszett, hogy utána egy köre közvetlenül ráment, dobott t1-et, szimpla 7-et, szóval ott egy pillanatra szétesett, de szünet után úgy jött vissza, hogy 4 köröst dobott, egyből dupla, majd le 349-re, 99-cel 250-re, arra dobott egy 180-at, majd a 70-es kiszállót egy kör alatt abszolválta.

Szóval egy brutális, szettvesztést érő hibát kompenzált, és nem azon rágódott, mit rontott, hanem azon, hogy összerakja magát. Mentálisan nagyon erős, és igazán tetszik, amikor a pocakos, mélynövésű Clayton egy-egy 180, egy-egy megoldott dupla után ugyanolyan 'gyomrosokat visz be', mint Gerwyn Price szokott. Ezért is várom, hogy összejön a Price-Clayton.

Clayton, Jonny - Noppert, Danny: Match Odds - Mérkőzés tipp